Välittömästi hoitopolulle

Pohjola Sairaalassa jokaista asiakasta kohdellaan yksilöllisesti, eikä henkilökohtainen hoitopolku katkea edes leikkauspöydällä. Hoitopolku käynnistyy välittömästi, kun tartut puhelimeen ja soitat.

ltalenkki päättyy ikävällä tavalla.

Jalat sotkeutuvat alamäessä toisiinsa ja juoksu päättyy ilmalentoon. Kaatumisella on seurauksensa; polvessa tuntuu siltä, että jotain on mennyt rikki.

On syytä ottaa yhteyttä sairaalaan.

Oulun Pohjola Sairaalassa henkilökohtainen hoitopolku alkaa sillä samalla hetkellä, kun asiakas tarttuu puhelimeen ja soittaa. Se käynnistyy ajanvarauksesta ja päättyy vasta kuntoutuksen loputtua. Hoitoketjuun ovat sitoutuneet kaikki hoitohenkilökunnasta lääkäreihin.

– Pohjola Sairaalassa potilas on aina keskipisteessä, kertoo ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Harri Pakarinen.

– Täällä lääkäreille annetaan mahdollisuus keskittyä yksilöllisesti jokaisen
potilaan hyvään hoitoon, lisää kollega ja ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Simo Nortunen.

Askelmerkit selville

Pohjola Sairaalassa henkilökohtainen hoitoketju tarkoittaa henkilökohtaisuutta – oltiin sitten leikkaussalissa tai vastaanottoaulassa.

– Jokaisen potilaan kohdalla valitaan esimerkiksi yksilöllisesti optimaalinen hoitomenetelmä ja -aikataulu. On tärkeää, että hänellä ei ole missään vaiheessa epäselvää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Askelmerkit ovat koko ajan selvillä, Pakarinen selventää.

– Potilastyö on vuorovaikutusta. Potilaan ja hoitavan lääkärin tavoitteiden ja odotusten tulee aina kohdata, Nortunen muistuttaa.

Tällä tavalla koko hoitoketjusta tulee nopea, miellyttävä ja tehokas.

– Näin saavutetaan paras mahdollinen toiminnallinen lopputulos. Hoitoketjussa on oleellista valita jokaisen potilaan kohdalla mahdollisimman vähän kuormittava ja turvallinen hoito, Pakarinen avaa.

Taustalla korkea ammattitaito

Sujuva ja miellyttävä palvelu ei onnistuisi ilman korkeaa ammattitaitoa.

Pakarinen ja Nortunen ovat molemmat alansa huippuja; Pakarinen on erikoistunut alaraajavammojen hoitoon, Nortusen erityisosaamista ovat olkanivelseudun ja alaraajan rasitusvaivojen ja vammojen hoito.

Muita Oulun Pohjola Sairaalan kärkiosaajia ovat muun muassa anestesialääkäri Ahti Sillaste, radiologi Jarkko Halonen ja korvalääkäri Roine Huotari.

Sairaalan henkilökunta koostuu alojensa parhaista ammattilaisista, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään. Esimerkiksi lääkärit ja fysioterapeutit keskustelevat yhdessä
potilaan tilanteesta.

– Koko potilaan hoitotiimi on jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään, jolloin pystymme tarjoamaan laadukkaampaa hoitoa, Pakarinen huomauttaa.

Kun yhdistää korkean ammattitaidon, nopean ja henkikohtaisen hoitoketjun sekä poikkeuksellisen asiakaspalvelukokemuksen, saadaan palvelua, jota vain Pohjola Sairaalat voivat tarjota.

Ja se on myös lääkäreiden mieleen.

– Hyvin parantunut ja tyytyväinen asiakas on se, mikä tässä työssä sytyttää eniten, kaksikko toteaa.

Teksti: Timo Riihentupa, Kuva: Kati Leinonen