8 syy 2016

OP Ryhmä hakee vetäjää terveys- ja hyvinvointiliiketoimintaan

OP Ryhmä hakee vetäjää uudelle terveys- ja hyvinvointiliiketoiminta-alueelleen. Pohjola Terveyden nykyinen toimitusjohtaja Harri Aho jättää yhtiön mutta jatkaa toimessaan, kunnes uuden liiketoiminta-alueen vetäjä on löytynyt.

- Harri Aho on idearikas käynnistäjä ja tehnyt hienoa työtä luomalla aivan uudenlaisen, asiakaslähtöisen toimintatavan terveydenhoitoalalle. Ilman Harria Pohjola Terveys ei olisi sitä, mitä se tänään on. Olisimme halunneet Harrin jatkavan, sanoo OP Ryhmän liiketoimintajohtaja Olli Lehtilä.

- Kesäkuussa julkistetun OP Ryhmän strategian mukaisesti terveydestä ja hyvinvoinnista rakennetaan ryhmälle uusi liiketoiminta-alue. Haemme nyt laaja-alaista osaajaa luotsaamaan tätä uutta liiketoimintaa seuraavaan kehitysvaiheeseen, Lehtilä jatkaa.

- Aivan uudenlaisen terveydenhoitokonseptin luominen ja rakentaminen on ollut minulle unelmien täyttymys. Olen luonteeltani uudisraivaaja. Nyt kun olemme kasvamassa valtakunnalliseksi sairaala- ja lääkäriasemaverkostoksi, on hyvä hetki luovuttaa kapula seuraavalle, toimitusjohtaja Harri Aho kertoo.

Terveys- ja hyvinvointiliiketoiminnan vetäjän työnkuvaan kuuluu vahvasti koko liiketoiminta-alueen kehittäminen mukaan lukien uudet terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät tuotteet ja digitaaliset palvelut koko OP Ryhmässä.

Pohjola Terveyden kasvava organisaatio uudistuu

Ensimmäinen Pohjola Sairaala avasi ovensa Helsingissä vuonna 2013 nimellä Omasairaala. Toinen sairaala avattiin viime elokuussa Tampereella. Seuraavat Pohjola Sairaalat ovat rakenteilla Turkuun, Ouluun ja Kuopioon. Lisäksi Pohjola Terveys on kertonut avaavansa vuosina 2017-2019 lääkäriasemia valtakunnallisesti.

Kasvavassa organisaatiossa on tehty runsaasti uusia nimityksiä 1.9. alkaen: Helsingin sairaalan yksikönpäälliköksi on nimitetty Nina Vesaniemi, ja Tampereen sairaalan yksikönpäälliköksi Tiina Lassila. Lisäksi Markus Torkki on nimetty ylilääkärinä lääketieteellisen vastuuseen ortopediasta ja muista erikoisaloista, sekä Lisbeth Forsman-Grönholm vastaamaan ylilääkärinä työterveyshuollosta ja yleislääkäritoiminnasta valtakunnallisesti.

Lisätietoja:

OPn terveys- ja hyvinvointiliiketoiminnasta vastaava johtaja Olli Lehtilä

Median haastattelupyynnöt OPn viestinnän kautta, viestinta@op.fi. p. 050 523 9904