10 hel 2017

OP Ryhmän uuden terveys- ja hyvinvointiliiketoiminta-alueen johtajaksi Samuli Saarni

OP Ryhmä on rakentamassa perinteiset toimialarajat ylittäviä innovatiivisia tuote- ja palvelukokonaisuuksia. Uuden terveys- ja hyvinvointipalvelukokonaisuuden ensimmäiseksi johtajaksi on valittu lääketieteen ja filosofian tohtori Samuli Saarni.

Saarnin vastuulla on OP Ryhmän koko terveys- ja hyvinvointiliiketoiminta-alueen kehittäminen ja laajentaminen. Hän aloittaa toimessaan 10.4.2017.

- Saarni vahvistaa terveys- ja hyvinvointiliiketoiminnan osaamista OP Ryhmän ylimmässä johdossa merkittävällä tavalla. Hänen vankka kokemuksensa terveydenhoidosta ja laaja koulutustaustansa muodostavat yhdessä erinomaiset lähtökohdat työlle, jonka tavoitteena on parantaa asiakaskokemusta ja lisätä monialaisten tuote- ja palvelukokonaisuuksien tarjontaa, sanoo OP Ryhmän liiketoimintajohtaja ja johtokunnan jäsen Olli Lehtilä.

Koulutustaustaltaan Saarni on lääketieteen ja filosofian tohtori, valtiotieteen maisteri, sosiaalipsykiatrian ja terveydenhuollon etiikan dosentti, psykiatrian ja terveydenhuollon erikoislääkäri sekä psykoterapeutti.

Tällä hetkellä Saarni toimii Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin tehtävässä. Lisäksi hän on toiminut Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin virkaa tekevänä johtajana ja aiemmin myös muun muassa HUSin psykiatrian toimialan Helsingin klinikkaryhmän johtajana.

- OP Ryhmän erittäin laaja asiakaskunta ja vahvat näytöt digitaalisten palvelujen kehittämisen edelläkävijänä sekä maine asiakaslähtöisenä ja huippulaadukkaana toimijana on houkutteleva lähtökohta omalle työlleni. On hienoa päästä rakentamaan suomalaisittain aivan uudenlaista terveyden- ja hyvinvoinnin tuote- ja palvelukokonaisuutta, Saarni kertoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin lisäksi uusia asiakkaiden tarpeista lähteviä palvelukokonaisuuksia on rakenteilla mm. liikkumisen ja asumisen ympärille.

OP Ryhmän ensimmäinen askel terveys- ja hyvinvointiliiketoiminnassa on ollut Pohjola Sairaala -verkoston rakentaminen. Pohjola Sairaala -verkosto laajeni elokuussa 2016, kun OPn toinen sairaala avattiin Tampereella. Vuosina 2017–2018 Pohjola Sairaala avataan myös Ouluun, Kuopioon ja Turkuun.

Lisätietoja:

OPn vahinkovakuutuksesta ja terveydestä ja hyvinvoinnista vastaava liiketoimintajohtaja Olli Lehtilä

OPn terveys- ja hyvinvointiliiketoiminta-alueen tuleva johtaja Samuli Saarni

Median haastattelupyynnöt OPn viestinnän kautta, viestinta@op.fi. p. 050 523 9904