Kuvantamistutkimukset auttavat hoitosi suunnittelussa

Pohjola Sairaalan kuvantamislaitteet ovat uusimman huipputeknologian mukaiset, jotta hoitokokemuksesi olisi mahdollisimman tehokas ja miellyttävä. Lähetteen kuvantamistutkimuksiin saat aina lääkärin vastaanotolta. Kuvantamistutkimukset helpottavat hoidon suunnittelua ja toimivat lääkärin karttana leikkaustilanteessa. 

Röntgenkuvaus tehdään Philipsin Digital Diagnost TH/SV -laitteella. Röntgentutkimusten aiheuttama säderasitus on tänä päivänä vähäinen. Röntgen on nopea tapa tutkia luotettavasti nivelten ja luiden kuntoa. 

Pohjola Sairaalassa tehdään kartiokeilatietokonetomografia (KKTT) -tutkimuksia Planmedin Verity-laitteella, jolla saadaan raajoista erittäin tarkkoja leike- ja 3D-kuvia alhaisella säderasituksella. KKTT-tutkimuksia voidaan tehdä tarvittaessa seisten, jolloin pystytään tarkastelemaan nivelten tilannetta rasituksessa. 

Röntgeniä tarkemmat magneettikuvaukset tehdään markkinoiden tehokkaimmalla Siemensin Magnetom Skyra -laitteella, jonka laaja, mutta pituussuunnassa lyhyt kuvausaukko varmistaa miellyttävän hoitokokemuksen. Pohjola Sairaalassa käytettävän magneettikuvauslaitteen kenttävoimakkuus on 3 Teslaa, mikä mahdollistaa aiempaa tarkemmat kuvaukset ja nopeammat kuvausajat. Magneettikuvaus ei aiheuta lainkaan säderasitusta.