Helsingin Pohjola Sairaalan kasvu jatkuu

Helsingin Pohjola Sairaala on vajaassa viidessä vuodessa vakiinnuttanut asemansa merkittävänä pääkaupunkiseudun yksityissairaalana. Vuonna 2013 Pikku-Huopalahteen avatun sairaalamme palvelutarjonta on ortopedisen hoidon ja päiväkirurgian lisäksi laajentunut kattamaan monia muitakin erikoislääketieteen aloja.

– Toimintamme on kasvanut vuosi vuodelta ja asiakastyytyväisyytemme on edelleen huippuluokkaa, yksikönpäällikkö Nina Vesaniemi iloitsee.

– Sairaalamme sydän on ehdottomasti ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilökunta. Koko henkilökunnallamme on terveydenhuoltoalan koulutus ja monipuolinen alan kokemus.

Helsingin sairaalassa työskentelee tällä hetkellä 320 hoitoalan ammattilaista.

Ortopedia ja siihen liittyvät päiväkirurgiset palvelut ovat edelleen sairaalan toiminnan ydin, samoin kuin työterveyshuolto.

– Olemme lisänneet ortopediaan ja työterveyshuoltoon liittyviä palveluita ja palkanneet näihin tehtäviin myös uusia osaajia.

Sairaalasta löytyvät myös yleislääkärin, kardiologin, neurologin ja fysiatrin palvelut. Viimeisimpänä erikoisalueena on mukaan tullut muistisairauksien hoito.

– Urheiluklinikkamme puolestaan auttaa kaiken ikäisiä kilpa- ja kuntourheilijoita pääsemään loukkaantumisten ja rasitusvammojen jälkeen mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti takaisin harrastuksensa pariin, Vesaniemi kertoo.

Kitkaton hoitoketju

Pohjola Sairaalan hoitoketju toimii kitkattomasti ja nopeasti ensimmäisestä käynnistä kuntoutukseen saakka. Hoivamestarimme ottavat asiakkaan vastaan ja ohjaavat häntä läpi hoitoketjun. Hoidon tavoitteena on ihmisen nopea paluu terveenä takaisin omaan arkeensa.

Ilta- ja viikonloppupäivystyksen ansiosta tapaturmavammojen hoito pääsee alkamaan nopeasti, mikä parantaa hoitotulosta. Laboratorio ja laajat kuvantamispalvelut ovat käytössä myös päivystysaikoina. Lääkärin tutkimuksen jälkeen jatkohoidosta, kuten leikkauksesta tai kuntoutuksesta, sovitaan heti.

Sairaalassa toimii arkisin myös OP Vakuutuksen palvelupiste, josta OPn vakuutusasiakkaat saavat korvauspäätöksen ja hoitojen maksusitoumuksen saman tien. Yhdellä käynnillä hoituu monta asiaa.

– Olemme olemassa jokaista ihmistä varten ja meille voi tulla hoitoon ilman vakuutustakin, Vesaniemi muistuttaa.

Työterveyshuoltoa yritysasiakkaille

Helsingin Pohjola Sairaala on tarjonnut kolmen vuoden ajan työterveyshuollon palveluita OP Vakuutuksen yritysasiakkaille.

– Kiinteähintainen työterveyshuolto on otettu hyvin vastaan. Työterveysmallimme vaikuttavuus perustuu aktiivisen vuorovaikutukseen ja työperäisten ongelmien ennaltaehkäisyyn. Kiinteän vuosihinnoittelun ansiosta työnantajille ei tule myöskään yllätyksiä työterveyshuollon kustannusten suhteen, Vesaniemi kuvailee.

Helsingin Pohjola Sairaalassa työskentelee myös kaksi työmestaria, jotka auttavat työkyvyttöminä olleita asiakkaita palaamaan työelämään. Palvelu on saanut paljon kiitosta sekä työntekijöiltä että työnantajilta.

Helsingin Pohjola Sairaalan asiakastyytyväisyysarvosana (NPS) tällä hetkellä on 96/100!

Varaa aika Helsingin Pohjola Sairaalaan

Teksti: Markku Pulkkinen