Valinnanvapaus herätti keskustelua Oulun Pohjola Sairaalan avajaisissa

Vaihtoehtojen maailmassa ihmiset hankkivat tarvitsemansa tuotteet ja palvelut juuri sieltä mistä haluavat. Syyt valintojen taustalla ovat aina yksilölliset: yksi katsoo hintaa, toinen haluaa henkilökohtaista palvelua ja kolmas etsii mahdollisimman nopeaa toimitusta. Tässä maailmassa ihan tavallisen ihmisen ääni on entistä kuuluvampi. Niin myös terveyden ja hyvinvoinnin palveluiden saralla.

Jos tekee pienen kurkistuksen terveyden ja hyvinvoinnin tulevaisuuteen Suomessa, varmaa on se, että ihmisten mahdollisuudet valita kasvavat. Kuluttajat osoittavat käyttäytymisellään voimistuvaa halua valita, sosiaali- ja terveysalan yritykset tarjoavat koko ajan entistä monipuolisempia palveluita ympäri Suomen ja parhaillaan valmistelussa olevassa sote-uudistuksessa valinnanvapaus on yksi keskeinen tekijä.

Oulun Pohjola Sairaalan avajaisia juhlittiin 31.8.2017

Ihmisten halu valita ja vaikuttaa käyttämiinsä terveyspalveluihin nousi puheenaiheeksi myös Oulun Pohjola Sairaalan avajaisissa torstaina 31.8.2017. Toukokuussa avattu täysin alusta saakka rakennettu uusi sairaala vihittiin virallisesti käyttöön juhlallisin menoin.

Avajaisjuhlan puheenvuorot maalasivat jokainen osaltaan tulevaisuutta. OP Ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen korosti tervetuliaissanoissaan sitä, miten jokaisen yrityksen ja organisaation pitäisi olla äärimmäisen herkkänä asiakkaiden suunnalta tuleville viesteille. Asiakkaat ja heidän käyttäytymisensä näyttävät yrityksille suunnan, johon kulkea.

Kansanedustaja ja heinäkuussa perhe- ja peruspalveluministerin tehtävät eteenpäin luovuttanut Juha Rehula oli avajaisten juhlapuhuja. Hän toi terveisensä suoraan valtakunnan tasolta, jossa sote-uudistuksen valmistelu etenee kesällä päivitettyjen suunnitelmien mukaan. Rehula muistutti puheenvuorossaan siitä, että lainsäätäjien mielessä ovat vain ja ainoastaan suomalaiset ja heidän etunsa. Sote-uudistusta tehdään, jotta jokainen ihminen, lompakon paksuudestaan riippumatta, saisi parasta mahdollista hoitoa ja palvelua.

Toimijat kirittävät toinen toistaan

Tässä vaihtoehtojen maailmassa on tilaa erilaisille toimijoille. Ihmisten vaativia tarpeita täyttämään tarvitaan niin yksityisiä palveluntarjoajia, julkista sektoria kuin järjestöjäkin. Erilaisista taustoista tulevat toimijat voivat kirittää toinen toistaan entistä parempiin suorituksiin. Kun kaikki eri toimijat vielä muistavat pitää kirkkaana mielessä asiakkaan, niin hyvä tulee. Tähän johtopäätökseen tultiin myös avajaisjuhlassa.

Oulun uuden Pohjola Sairaalan myötä myös pohjoinen Suomi saa yhden uuden vaihtoehdon terveyden ja hyvinvoinnin palveluvalikoimaansa. Kuun vaihde oli sairaalalle sikälikin merkittävä, että 1.9. alkaen sairaalassa alettiin tarjota myös yleis- ja lastenlääkärin vastaanottoa sekä työterveyshuollon palveluita.

Varaa aika Oulun Pohjola Sairaalaan

Teksti: Anna Inget