Korvausasiat kuntoon ja nopeasti hoitoon

  1. Selvitä minkä vakuutusyhtiön asiakas sinä tai työnantajasi on.

  2. Kerro ajanvarauksen yhteydessä vakuutusyhtiösi nimi. Jos et ole pystynyt antamaan vakuutustietoja ajanvarausta tehdessäsi, hoivamestari kysyy sinulta tarvittavat tiedot ilmoittautumisen yhteydessä. OP Vakuutuksen asiakkaana voit selvittää vakuutusasiat myös OP Vakuutuksen korvauspalvelupisteellä Pohjola Sairaalassa.

Ohjeet OP Vakuutuksen asiakkaalle

Jos olet ilmoittanut vakuutuksesi tiedot etukäteen verkko- tai puhelinajanvarauksen yhteydessä, korvausasiat hoituvat useimmissa tapauksissa etukäteen. Jos et ole täyttänyt verkkoajanvarauksessa vakuutustietolomaketta tai ajanvaraus tehdään samalle päivälle, vakuutusasiat tulee käydä hoitamassa OP Vakuutuksen korvauspisteellä käynnin yhteydessä. Korvauspiste on avoinna arkisin Pohjola Sairaalan aukioloaikoina. Jos vakuutukseen liittyy omavastuu, varaudu maksamaan se hoivamestarille.

Ohjeet muun vakuutusyhtiön asiakkaalle

Mikäli olet jonkun muun vakuutusyhtiön asiakas eikä sinulla ole maksusitoumusta käyntiisi liittyen, maksu suoritetaan hoivamestarille. Kun mukanasi on Kela-kortti, Kela-korvaukset vähennetään automaattisesti. Voit hakea maksettavaksi jäävään osuuteen korvausta omalta vakuutusyhtiöltäsi.

Korvausten haku viikonloppuisin ja arkipyhinä

OP Vakuutuksen korvauspiste ei ole auki viikonloppuisin tai pyhäpäivinä. Näinä aikoina voit tehdä vahinkoilmoituksen käynnin yhteydessä. Jos olet OP Vakuutuksen asiakas, hoivamestarimme välittävät ilmoituksen OP Vakuutukseen käsiteltäväksi seuraavan viikon aikana. Jos vakuutukseen liittyy omavastuu, saat siitä laskun jälkikäteen postitse.

Jos vakuutuksesi ei jostain syystä ole voimassa tai se on muussa vakuutusyhtiössä, saat hoidon kustannuksista laskun kotiin.

Maksutavat

Kaikissa sairaaloissamme maksuvälineeksi käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit, lukuun ottamatta American Express ja Diners Club -luottokortteja. Emme myöskään vastaanota käteistä tai anna laskuja.

Kela-korvaukset

Voit saada Kelalta korvauksia yksityislääkärin palkkioista, hoidoista ja tutkimuksista. Korvauksia on mahdollista saada myös lääkärin määräämistä lääkkeistä sekä matkoista sairaanhoitoon. Jos joudut jäämään sairauden tai loukkaantumisen takia pois töistä, voit hakea Kelalta sairauspäivärahaa työkyvyttömyysajalta.