Aila Kristo

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri

Olen korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri. Lisäksi olen suorittanut nenäkirurgian ja allergologian erityispätevyyden. Väitöskirjani aiheena oli lasten poskiontelotulehdukset.

Erityisalueeni on nenän ja sivuonteloiden ongelmat ja leikkaukset. Lisäksi lasten korvatulehdukset ja poskiontelotulehdukset ovat lähellä sydäntäni. Hoidan myös aikuisten korvaongelmia ja kuulo-ongelmia sekä poistan pään ja kaulan alueen ihomuutoksia.

Mikä on mieleenpainuvin kokemuksesi työuraltasi?

Lasten kohtaaminen, auttaminen ja heidän pelon voittaminen ilahduttaa päivittäin työssäni. Samoin tilanne kun pystyn auttamaan aikuisia heidän vaivassaan, esim. poskiontelotulehdusten hoidossa tai pitkäaikaisen nenäntukkoisuuden hoidossa. Vanhusten kohtaamisesta opin aina paljon itsekin, ja haluan sydämestäni auttaa heitä selviämään.

Miten vapaa-aikasi kuluu?

Harrastan vaellusta ja luonnossa liikkumista sekä koti- että ulkomailla. Mökkeily, marjojen poiminta kesällä laittaa liikkeelle. Talvisin hiidän, ja lisäksi pyöräilen ympäri vuoden.

Työkokemus

Olen toiminut OYS:n korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärin virassa useita vuosia, ja nykyisin yksityisenä korvalääkärinä.

Kielitaito

  • Suomi (äidinkieli)
  • Englanti