Janne Sahlman

Ortopedi

Olen ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri ja työskentelen Kuopion Pohjola Sairaalassa. Olen erikoistunut nilkan ja jalkaterän tapaturmien, rasitusvammojen, virheasentoja ja vammojen jälkitilojen hoitoon. Teen jänne- ja asentokorjauksia sekä luudutuksia jalkaterän ja nilkan alueella. Olen tottunut hoitamaan vaikeitakin alaraajan virheasentoja ja toiminnallisia ongelmia moniammatillisessa tiimissä, johon kuuluu lisäkseni kokeneet fysioterapeutit ja apuvälineasiantuntijat.

Mikä on mieleenpainuvin kokemuksesi työuraltasi?

Eräs potilas vammautui vaikeasti auto-onnettomuudessa ja pitkän hoidon ja useiden jalkateräleikkausten jälkeen potilas nousi vastaanotollani ensimmäistä kertaa seisomaan neljän kuukauden kohdalla vammasta ja purskahti ilonkyyneleisiin. Siinä meinasi jalkakirurginkin silmäkulma kastua.

Miten vapaa-aikasi kuluu?

Harrastan monipuolisesti liikuntaa – erityisesti juoksua ja kuntosaliharjoittelua. Lisäksi paimennan perheeseeni kuuluvia kolmea huskyä.

Mitä et usko kollegoidesi tietävän sinusta?

Yksinkertaisesta ulkokuoresta huolimatta olen pelannut shakkia kilpatasolla.

Työkokemus

Olen toiminut nilkka- ja jalkateräsairauksien hoidosta vastaavana ortopedinä Kuopion yliopistollisessa sairaalassa kymmenen vuotta. Lisäksi minulla on vuosien kokemus tuki- ja liikuntaelimistön vammojen päivystyksellisestä hoidosta.