Rita Tarkka

Ihotautilääkäri

Olen ihotautien ja allergologian erikoislääkäri ja erikoisosaamiseeni kuuluu ihottumien lisäksi kaiken tyyppisten ihomuutosten tunnistaminen ja hoito laserilla, jäädyttämällä, kemiallisella kuorinnalla, PDT-valohoidolla ja tarvittaessa leikkaamalla. Puoleeni kannattaa kääntyä myös silloin, jos kärsit liikahikoilusta (botuliinitoksiini pistoshoito), ihon punoituksesta, verisuonimuutoksista tai ihon värivirheistä. Erikoisosaamiseeni kuuluu lisäksi akne ja aknearvet.

Miten vapaa-aikasi kuluu?

Harrastan hyötyliikuntaa pyöräilemällä töihin ja samoilen metsässä koirani kanssa. Pakasteestani löytyykin vuoden ympäri itse kerättyjä metsän antimia. Golf-kenttiä kierrän lähinnä taustajoukoissa. Itse pelaamisesta ja treenaamisesta olen ehtinyt vasta haaveilla. Talvisin nautin nopeasta ja tehokkaasta liikunnasta tanssi- ja voimaharjoittelutunneilla.

Työkokemus

Olen työskennellyt vuodesta 2009 ihotautien erikoislääkärinä ja julkaissut väitöskirjan lisäksi julkaisuja lastentautien alalta. Teen arpien ja ihon värimuutosten laitehoitoja ja kuorintoja vuosien kokemuksella ja olen toiminut aiheeseen liittyen kutsuttuna luennoitsijana Suomen ihotautilääkäriyhdistyksen ja Plastiikkakirurgisen yhdistyksen kokouksissa viime vuosien aikana.