Timo Koponen

Anestesiologian erikoislääkäri

Olen valmistunut Kuopion yliopistosta anestesiologian erikoislääkäriksi vuonna 2000 ja työskentelen Kuopion Pohjola Sairaalassa. Erikoisalakseni valikoitui anestesiologia, koska insinöörin poikana olen aina ollut hyvin teknisesti suuntautunut.

Mikä on mieleenpainuvin kokemuksesi työuraltasi?

Mieleenpainuvimpia tapauksia ovat traumapotilaat, jotka ovat toipuneet hyvin, vaikka lähtötilanne on ollut kriittinen. Hoitotiimin hyvä yhteistyö ja kokemus ovat olleet ensisijaista potilaan hengissä selviytymisen ja toipumisen kannalta. 

Mitä kollegasi eivät tiedä sinusta?

Monikaan ei ehkä tiedä, että kädessäni pysyy hyvin juotoskolvi ja kitaran kaula. Käteni ovat myös usein moottoripyörän kahvassa kesäisin.

Työkokemus

Olen työskennellyt KYS:ssä anestesiaerikoislääkärinä mm. päiväkirurgisen yksikön vastuulääkärinä. Erikoislääkäriurallani olen hankkinut runsaasti kokemusta erityisesti päiväkirurgisten, lapsipotilaiden ja ortopedisten potilaiden anestesiasta. Olen työskennellyt useita vuosia ulkomailla mm. Irlannissa, Australiassa ja Englannissa, joissa olen kouluttautunut erityisesti ultraääniavusteisten puudutusten laittoon ja päiväkirurgisten potilaiden kivunhoitoon.

Kielitaito

  • Suomi (äidinkieli)
  • Englanti