Veli Tuomivaara

Neurologian erikoislääkäri

Toimin Pohjola Sairaalassa neurologian erikoislääkärinä ja työkuvani kattaa neurologisten oireiden selvittelyn, hoitamisen ja potilaiden kuntoutuksen. Keskushermostovammojen, erityisesti aivovammojen, jälkitilat ovat erikoisosaamistani. Olen perehtynyt myös kognitiivisten häiriöiden, kuten muistihäiriöiden ja dementian hoitoon ja kuntoutukseen. Koulutukseltani olen neurologian erikoislääkäri ja lääketieteen lisensiaatti.

Lisäksi olen asiantuntijana monissa muissa neurologisissa sairauksissa, joita ovat päänsärky, migreeni, neuropaattiset kivut, unihäiriöt, epilepsia, Parkinsonin tauti ja muut liikehäiriöt sekä aivoverenkiertohäiriöt ja huimaus.

Mikä on mieleenpainuvin kokemuksesi työuraltasi?

Ylitse muiden nousevaa mieleen painunutta yksittäistä kokemusta en osaa eritellä. Ehkä eniten aina säväyttää halvauksen väistyminen onnistuneen aivoinfarktin liuotushoidon/trombektomian myötä.

Miten vapaa-aikasi kuluu?

Vapaa-ajallani vietän aikaa perheeni kanssa ja harrastan liikuntaa monipuolisesti. Myös yhteisötoiminta, ystävien luona kyläily ja moottoripyöräily ovat minulle mieluisaa ajanvietettä.

Työkokemus

Aiemmin olen työskennellyt Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja Terveystalossa. Olen ollut mukana myös aivovammatutkimuksissa ja osajulkaisuissa. Oulun Pohjola Sairaalan lisäksi jatkan työskentelyä Helsingin ja Tampereen Pohjola Sairaaloissa.