Viivi Hyppönen

Fysioterapeutti

Työskentelen Helsingin sairaalassa fysioterapeuttina. Olen valmistunut ammattiin vuonna 1996, joten minulla on yli 20 vuoden kokemus fysioterapiasta. Perinteisen fysioterapian lisäksi olen kouluttautunut ja käyttänyt akupunktiota työssäni potilailleni lähes 10 vuotta. Olen lisäksi luonnollisesti ylläpitänyt ammattitaitoani ja suorittanut useita lyhyempiä koulutuksia. Parhaillaan kouluttaudun Steccon faskiamanipulaatio -tekniikkaan.

Viimeisen kymmenen vuoden ajan olen pääasiassa hoitanut asiakkaita, joilla on erilaisia kipuja kuten niskavammat, niskakivut, selkäkivut, CRPS, ylä- ja alaraajojen kivut, TOS ja EDS. Käytän työssäni erilaisia manuaalisia käsittelyjä, mm. akupunktiota, PhysioTouc -hoitoa sekä kinesioteippausta ja ohjaan asiakkailleni liikeharjoittelua tavoitteena oireiden lievittyminen ja toimintakyvyn parantaminen.

Miten vapaa-aikasi kuluu?

Vapaa-ajallani olen mukana nuorten salibandyjoukkueen fysiikkavalmennuksessa. Talvisin pidän hiihtämisestä ja kesäisin pihan hoidosta.

Työkokemus

Ennen kipuasiakkaisiin perehtymistä työskentelin ortopedisten asiakkaiden kanssa, joilla oli erilaisia alaraajojen vammoja kuten polven nivelsidevammat, rustovauriot, lonkka- ja polviendoprotetisoinnit sekä säären osteotomiat.