1 syy 2012

Omasairaalassa otetaan käyttöön huipputason laitteet

Helsingissä tammikuussa 2013 toimintansa aloittava ortopediaan keskittyvä päiväkirurginen Omasairaala panostaa laitehankinnoissa potilaan mukavuuteen, laitteiden käyttäjäystävällisyyteen ja toiminnan tehokkuuteen.

Omasairaala panostaa sairaalan rakentamisessa ja laitehankinnoissa uusimpaan huipputekniikkaan. Magneettikuvaukset tehdään markkinoiden tehokkaimmalla Siemensin Magnetom Skyra ja röntgenkuvaukset Philipsin Digital Diagnost TH/SV -laitteella.

Laaja kuvausaukko vähentää ahdistusta

Siemens Magneton Skyra -magneettikuvauslaitteiston 3 Teslan kenttävoimakkuus mahdollistaa aiempaa tarkemmat kuvaukset ja nopeammat kuvausajat. Laitteiston käytettävyyttä lisää myös uusi Tim 4G -kelajärjestelmä, jonka avulla voidaan helposti tutkia laajojakin kuvausalueita.

Magneettikuvauslaitteisto on potilaalle aiempia malleja miellyttävämpi. Kuvausaukko on 70 senttimetriä laaja ja se on myös pituussuunnassa lyhyt. Tämä lisää potilaan mukavuutta ja mahdollistaa osan kuvauksista jopa kyljellä maaten. Potilaan on helpompi pysyä liikkumatta, ja kuvausaika lyhenee.

– Potilaan viihtyvyys ja hyvinvointi on meille tärkein asia, ja magneettikuvauslaitteemme on mukavuudeltaan huippuluokkaa. Laitteen avoimen rakenteen takia se soveltuu hyvin myös isommille ihmisille tai ahtaan paikan kammosta kärsiville. Se on myös erittäin hiljainen, ja kuvauksen aikana voi halutessaan vaikka kuunnella musiikkia, toteaa toimitusjohtaja Harri Aho.

Suoradigitaalinen röntgenlaite nopeuttaa diagnoosia

Röntgenkuvauksessa käytetään erityisesti vaativaan ortopediseen diagnostiikkaan soveltuvaa Philipsin suoradigitaalista Digital Diagnost TH/VS -röntgenlaitetta, josta kuvat siirtyvät ilman turhaa viivettä suoraan lääkärille.

Natiivikuvauslaitteistossa on sekä kiinteä että liikuteltava langaton ilmaisin. Yhdessä digitaalisten ilmaisimien ja Philipsin kuvankäsittelytekniikan ansiosta päästään loistavaan kuvanlaatuun mahdollisimman pienellä sädeannoksella. Kuvista voidaan nyt erottaa muun muassa hiusmurtumia, joita vanhemmilla laitteilla ei ole aiemmin luotettavasti nähty.

- Uudenaikaisten suoradigitaalisten kuvantamislaitteiden avulla radiologian erikoislääkärin lausunnot saadaan nopeasti, ja hoitava lääkäri saa kuvat välittömästi tietokoneelleen, josta niitä on helppo katsoa. Hoidon aloittaminen nopeutuu huomattavasti. Tarvittaessa kuvat voidaan helposti antaa potilaalle mukaan esimerkiksi CD:lle siirrettynä, sanoo Aho.

Käyttäjäystävälliset ja tehokkaat laitteet

Sekä magneettikuvauslaite että suoradigitaalinen röntgenlaite on valittu paitsi potilaan parasta silmällä pitäen myös käyttäjien mukavuutta ja toiminnan tehokkuutta ajatellen. Laitteet ovat nopeita, kevyitä ja helppoja käyttää.

Magneettikuvauslaitteen tutkimuskelat ovat muihin vastaaviin laitteisiin verrattuna kevyitä käsitellä, ja suoradigitaalisen röntgenlaitteen liikkuva ilmaisin mahdollistaa potilaan kuvauksen hänelle parhaassa asennossa.

– Valitsemamme laitteet ovat markkinoiden parhaat. Ne lyhentävät kuvausaikaa ja kuvat saadaan kerralla oikein, kun potilaalla on mahdollisimman mukava olo, toteaa Aho.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Harri Aho, Omasairaala Oy, puh. 0400 783 777 tai etunimi.sukunimi@omasairaala.fi, www.omasairaala.fi.

Ortopedisiin päiväkirurgisiin leikkauksiin keskittyvä Omasairaala Oy aloittaa toimintansa vuoden 2013 alussa Helsingissä. Omasairaalan omistaa Pohjola Vakuutus Oy.