2 tam 2013

Erilainen sairaala avasi ovensa Helsingissä

Omasairaala, jonka tuloksia mitataan asiakastyytyväisyydellä ja hoitoketjun pituudella, avasi tänään ovensa Helsingin Pikku-Huopalahdessa. Kyseessä on Suomen ensimmäinen vakuutusyhtiön kokonaan omistama sairaala.

Ensimmäinen potilas leikattiin heti aamulla Omasairaalan ovien avauduttua. Omasairaalassa hoidetaan ja leikataan tuki- ja liikuntaelinten vammoja päiväkirurgiana, tyypillisesti esimerkiksi urheiluvammoja ja nivelkulumia. Talviaikaan liukastuminen aiheuttaa rannemurtumia ja polvivammoja.

Omasairaalan toimintaperiaatteena on kokonaisvaltainen potilaasta huolehtiminen ja avoimuus. Asiakastyytyväisyyttä mitataan reaaliajassa ja saadut tulokset ovat julkiset.

Tapaturmien aiheuttamat töistä poissaolot ovat usein pitkiä. Omasairaalassa hoitoketju pystytään jopa puolittamaan keskimääräisiin hoitoaikoihin verrattuna.

”Potilaamme pääsevät heti erikoislääkärin vastaanotolle ja siitä suoraan tarvittaviin tutkimuksiin, kuten röntgeniin tai magneettikuvaukseen. Vamman laadusta riippuen pystymme järjestämään leikkauksen jopa samalle viikolle”, kertoo Omasairaalan toimitusjohtaja Harri Aho.

Omasairaalassa työskentelee 11 lääkäriä, jotka saivat käyttöönsä maamme uudenaikaisimmat leikkaussalit. Potilaiden mukavuutta lisää markkinoiden suuriaukkoisin magneettikuvauslaite, joka vähentää merkittävästi ahtaan paikan kammoa, mikä on merkittävä magneettikuvaustutkimuksen ongelma.

Omasairaalan omistaa Pohjola Vakuutus Oy.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Harri Aho, Omasairaala Oy, puh. 0400 783 777 tai etunimi.sukunimi@omasairaala.fi, www.omasairaala.fi.