24 syy 2013

Omasairaala avaa yksityisen Trauma Centerin ensimmäisenä Suomessa

Helsingin Pikku Huopalahdessa sijaitseva Omasairaala laajentaa toimintaansa avaamalla lokakuussa tapaturmapäivystyksen, jonka taso nostetaan vaiheittain vastaamaan kansainvälistä Trauma Center -standardia. Aukioloaikoja pidennetään lokakuun alusta: tapaturmat hoidetaan arkisin klo 8–22 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–17.

Omasairaala ottaa ensimmäisenä suomalaisena yksityissairaalana käyttöön Trauma Center -standardin, joka on kansainvälisesti laajasti käytössä oleva tapa hoitaa tapaturmia. Vammat hoidetaan ajankohdasta tai vamman laajuudesta riippumatta viivytyksettä ja tasokkaasti.

– Omasairaalassa kokeneet erikoislääkärimme osallistuvat kaikkien tapaturmavammojen hoitoon alusta lähtien ja seuraavat hoitoa sekä siinä tehtäviä ratkaisuja tarkasti. Hoitolinjat ovat kansainvälisten suositusten mukaiset ja perustuvat näyttöön pohjautuviin hoitopolkuihin. Kaikki tapaturmavammat kootaan yhteiseen rekisteriin ja hoitotuloksia seurataan systemaattisesti, kertoo ylilääkäri Markus Torkki.

Omasairaalan Trauma Centerin tavoitteena on täydentää julkisen sektorin tapaturmahoitoa. Kaikkein vaativimmat tapaturmat hoidetaan jatkossakin julkisen sektorin päivystävissä sairaaloissa.

Vammaa hoidettava oikein alusta alkaen

Tapaturmapäivystyksessä hoidetaan esimerkiksi olkapään, ranteen, lonkan, polven ja nilkan tapaturmia, jotka tapahtuvat usein vapaa-ajalla ja harrastuksissa. Asiakkaat ovat toivoneet, että hoitoon pääsee myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tapaturman sattuessa Omasairaalaan voi tulla aukioloaikojen puitteissa suoraan ilman ajanvarausta.

Omasairaalassa tapaturmien hoitoon perehtynyt lääkäri tutkii ja tarvittaessa kuvauttaa raajan sekä antaa arvionsa suositeltavasta hoidosta jo ensimmäisen käynnin aikana.

– On äärimmäisen tärkeää, että tapaturmavammojen hoito on alusta lähtien oikeissa käsissä. Hoidon alkuvaiheessa tehtävillä ratkaisuilla on suuri merkitys paranemisessa, Torkki korostaa.

Tavoitteena nopea ja laadukas hoito

Trauma Centerin avaamisen on tarkoitus nopeuttaa hoitoketjua ja parantaa tapaturmien hoidon laatua.

– Meille on tärkeintä, että vammat hoidetaan mahdollisimman hyvin. Tavoitteena on yksinkertaisesti saada ihmisen työ- ja toimintakyky palautumaan nopeasti. Asiakkaasta pidetään hyvää huolta koko paranemisen ajan, kertoo toimitusjohtaja Harri Aho.

Trauma Centerin hoitotuloksia seurataan tarkasti. Kaikkien tapaturmien paranemista seurataan lääketieteellisillä tutkimusmenetelmillä ja lisäksi Omasairaalassa on käytössä reaaliaikainen asiakastyytyväisyysmittari, Net Promoter Score (NPS). Se kertoo, miten halukkaasti hoidetut potilaat suosittelisivat Omasairaalaa. NPS-tulokset ovat jatkuvasti nähtävillä Omasairaalan verkkosivuilla.


LISÄTIEDOT
Toimitusjohtaja Harri Aho p. 0400 783 777
Ylilääkäri Markus Torkki p. 040 527 5931


Omasairaala on Helsingissä sijaitseva tuki- ja liikuntaelinten vammojen ja sairauksien hoitoon erikoistunut yksityinen päiväkirurginen sairaala, jonka omistaa Pohjola Vakuutus Oy.

www.omasairaala.fi