22 tam 2014

Omasairaala vihittiin käyttöön

Vuoden 2013 alussa Helsingissä toimintansa aloittanut, päiväkirurgiseen ortopediaan erikoistunut Omasairaala vihittiin tänään käyttöön, kun sairaalan laajennusosa - neljä uutta leikkaussalia, isompi heräämö ja tuplamäärä vastaanottohuoneita - valmistui vuodenvaihteessa.

Palvelukonseptillaan terveydenhoitokentässä erottuva sairaala pystyi ensimmäisenä toimintavuotenaan osoittamaan, että hoitoketjua on mahdollista lyhentää merkittävästi. Omasairaala Oy:n toimitusjohtaja Harri Aho peräänkuuluttaa uudentyyppistä ajattelua terveydenhuoltoon.

Erilaisten ortopedisten vammojen aiheuttamaa keskimääräistä työkyvyttömyysaikaa on pystytty Omasairaalan tehokkaan toiminnan ansiosta lyhentämään merkittävästi. Polven kierukkavammoissa hoitoketju on ollut keskimäärin 63 % (Omasairaala 23 vrk, muut toimijat 62 vrk), polven eturistisidevammoissa 53 % (55 vrk vs. 118 vrk) ja olkapäävammoissa 35 % (104 vrk vs. 160 vrk) tavanomaista lyhyempi.

"Omasairaalan palvelukonseptin keskiössä on ihminen, jolle haluamme tarjota parhaan mahdollisen hoidon nopeasti. Ei ole reilua, että kipeä ihminen joutuu odottamaan hoitoon pääsyä, koska myöhäinen hoidon aloittaminen pidentää toipumisaikaa ja vaikuttaa lopulta myös hänen ansioihinsa", Aho kertoo. "Hoitoketjun lyhentäminen edellyttää tehokkaiden ja toimivien prosessien lisäksi sitä, että toimitaan asiakkaan ehdoilla. Hänet hoidetaan alusta loppuun, ensikäynnistä fysioterapiaan, yhdessä paikassa", Aho jatkaa.

Työnantajan kannalta tehokas hoitoketju tuo merkittäviä säästöjä yritykselle, sillä yksi sairauspoissaolopäivä maksaa keskimäärin 300 euroa. "Polvikierukan hoidossa olemme pystyneet lyhentämään hoitoketjua noin 40 vuorokaudella, eli säästöä kertyy 12 000 euroa asiakaskohtaisesti", Harri Aho selvittää.

Vuoden 2013 aikana Omasairaalassa tehtiin lähes 20 000 vastaanotto- ja fysioterapiakäyntiä, 1 300 leikkausta, 4 900 magneetti- ja noin 3 000 röntgenkuvausta. Se tarkoittaa lähes 30 000 asiakaskohtaamista. Sairaalan nettosuositteluindeksi (NPS) oli vuoden aikana keskimäärin 92,2 eli asiakkaat pitävät sairaalan palvelukonseptista.

Suuri osa ortopedisistä vammoista tapahtuu iltaisin liikuntaharrastusten yhteydessä. Omasairaala avasi viime lokakuussa tapaturmapäivystyksen, jonka ansiosta aukioloaikoja pidennettiin arkisin iltakymmeneen. Viikonloppuisin päivystys on auki klo 11.00-17.00.

Noin 150 hengen kutsuvierasjoukko oli paikalla, kun sairaalan vihki tänään käyttöön sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko.

Uudenlainen konsepti myös työterveyshuoltoon

Omasairaala on konseptoinut myös uudenlaisen lähestymistavan työterveyshuoltoon, ja se onkin tuottanut joulukuun alusta lähtien työterveyshuoltopalvelut OP-Pohjola-ryhmän pääkaupunkiseudun henkilöstölle.

"Kuuntelimme asiakkaittemme tarpeita ja toiveita ja rakensimme kokonaan uudentyyppisen työterveyshuoltopalvelun, jossa yksilön hyvinvointia tuetaan ennakoiden koko työsuhteen elinkaaren ajan. Työterveyshuollon vaikuttavuus kunkin yksittäisen työntekijän terveydentilaan paranee", kertoo Harri Aho. "Rakentamamme mallin kustannusrakenne on asiakkaan kannalta helppo, sillä palvelulla on kiinteä hinta, jolloin vältytään ikäviltä yllätyksiltä", hän jatkaa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Harri Aho p. 0400 783 777

Omasairaala on Helsingissä sijaitseva tuki- ja liikuntaelinten vammojen ja sairauksien hoitoon erikoistunut yksityinen päiväkirurginen sairaala, jonka omistaa Pohjola Vakuutus Oy.

www.omasairaala.fi