8 elo 2014

Omasairaalaan toinen magneettikuvauslaite

Omasairaalan huipputehokas Siemensin 3T (3 Teslaa*) Magnetom Skyra -magneettikuvauslaite sai kaverin, kun toinen laite nostettiin tänään seinään tehdystä reiästä sairaalaan. Laite on markkinoiden käyttäjäystävällisin ja tehokkain.

Siemens 3T Magneton Skyralla magneettikuvaukset sujuvasti nopeasti ja tarkasti. Malli on potilaan kannalta erittäin miellyttävä, sillä sen kuvausaukko on halkaisijaltaan 70 senttimetriä ja laite on pituussuunnassa lyhyt. Osa kuvauksista voidaan tehdä kyljellään maaten, ja laite on erittäin hiljainen.

Magneettikuvaustutkimukset suunnitellaan aina asiakaskohtaisesti ja kuvat tarkastetaan ennen kuvauksen päättymistä. Näin varmistetaan, että kuvaus saadaan tehtyä kerralla oikein eikä potilasta tarvitse kutsua uusintakuvaukseen. Omasairaalassa magneettikuvat tulkitsee ja lausuu aina tuki- ja liikuntaelinsairauksiin perehtynyt radiologian erikoislääkäri.

Omasairaalassa tehtiin ensimmäisen toimintavuoden aikana noin 5 000 magneettikuvausta. Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla magneettikuvauksia on tehty 3 333 kappaletta.

*Tesla on SI-järjestelmän magneettivuon tiheyden yksikkö