10 mar 2014

Omasairaala laajenee yliopistokaupunkeihin

OP rakentaa Suomeen uuden sairaalaverkoston Pohjola-nimellä


OP on päättänyt neljän uuden yksityissairaalan avaamisesta Suomeen. Samalla se laajentaa toimintaansa uusille erikoisaloille ja työterveyteen. Valtakunnallista sairaalaverkostoa rakennetaan Pohjola-nimellä.


OP Ryhmä laajeni terveys- ja hyvinvointimarkkinoille vuoden 2013 alusta käynnistämällä Helsingissä täysin omistamansa ortopediaan erikoistuneen Omasairaalan.

– Omasairaala oli meidän avauksemme terveyspalveluissa. Sillä osa-alueella kehittämistarpeet Suomessa ovat merkittävät.  Omasairaalan palvelukonsepti, jossa asiakas on kaiken toiminnan keskiössä ja hoitoketju mahdollisimman lyhyt, on jo muokannut koko toimialaa. Maantieteellinen laajenemisemme Uudeltamaalta koko Suomea palvelevaksi toimijaksi sekä työterveyshuollon mukaantulo vahvistavat OPn asemaa edelläkävijänä terveys- ja hyvinvointimarkkinoilla, toteaa OPn pääjohtaja Reijo Karhinen.

– Toiminta on tarkoitus käynnistää ensiksi Tampereella ja Oulussa, sen jälkeen Kuopiossa ja Turussa. Uusien sairaaloiden avattua ovensa valtaosa asiakkaistamme asuu alle kahden tunnin ajomatkan päässä kattavista terveyspalveluistamme.  

– Olemme suomalainen toimija ja osuustoiminnallisena yrityksenä päämäärämme ei ole voiton maksimointi.   Päätös terveys- ja hyvinvointiliiketoiminnan laajentamisesta sopii hyvin perustehtäväämme, jonka ytimessä korostuu asiakkaittemme sekä talouden että hyvinvoinnin edistäminen.

– Saamamme erinomaisen asiakaspalautteen ja muun kokemuksen perusteella olemme nyt valmiita merkittäviin lisäpanostuksiin. Uskomme terveys- ja hyvinvointipalveluistamme kehittyvän merkittävän uuden toiminta-alueen perinteisten liiketoiminta-alueittemme eli pankki-, vahinkovakuutus- ja varallisuudenhoitoliiketoimintojen rinnalle, Karhinen perustelee.

Hoitoketjujen tiivistäminen kaikkien etu


Terveydenhuollon hoitoketjuissa merkittävin kustannus aiheutuu ansionmenetyskorvauksista: yksi sairauspoissaolopäivä maksaa yritykselle keskimäärin 300 euroa. Omasairaalan palvelukonseptissa hoitoketju on mahdollisimman lyhyt ja henkilöt palautuvat normaaliin arkeen lähes puolet nopeammin toimialan keskiarvoihin verrattuna. Siitä hyötyvät paitsi henkilö itse myös työnantajat, vakuutusyhtiöt ja koko yhteiskunta muun muassa työn parempana tuottavuutena ja pidempinä työurina.


– Omasairaala perustettiin vastaamaan asiakkaittemme tarpeita. Tärkeintä on saada ihmiset mahdollisimman nopeasti terveiksi ja takaisin töihin. Ensimmäistä kertaa suomalainen vahinkovakuuttaja huolehtii aidosti asiakkaittensa terveydestä ja hyvinvoinnista, toteaa Omasairaala Oy:n toimitusjohtaja Harri Aho.

Toimintaa laajennetaan ortopediasta myös muille erikoisaloille ja työterveyteen


– Toimintamallimme parantaa työterveyshuollon vaikuttavuutta ja sen erityinen painopiste on ennakoivassa työterveyshuollossa. Yritysten kannalta malli on kiinnostava, koska palvelulle annetaan kiinteä hinta. Myös tässä asiakkailta saatu palaute sai meidät reagoimaan, kertoo Aho.

Terveys- ja hyvinvointipalvelut Pohjolan nimellä – uusi alku perinteikkäälle brändille

Omasairaalan nimi muuttuu Pohjola Terveys Oy:ksi. Uusi nimi otetaan käyttöön syksyllä 2015 ja tavaramerkiksi tulee Pohjolan karhuntassu.

– Pohjolan menestyksekkään ja tunnetun brändin hyödyntäminen terveys- ja hyvinvointiliiketoiminnassa on luonteva jatkumo tarinalle, jossa Pohjola on jo yli sadan vuoden ajan keskittynyt asiakkaittensa turvallisuuden ja hyvinvoinnin lisäämiseen. Pohjola Terveys -brändi on ihmisläheinen, luotettava ja ilmentää vakaata suomalaisuutta, kuvaa pääjohtaja Karhinen.

 
Lisätietoja:

Omasairaala Oy, toimitusjohtaja Harri Aho, puh. 0400 783 777

OP-Pohjola on Suomen suurin finanssiryhmä, joka tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisen kokonaisuuden pankki-, varallisuudenhoito- ja vakuutuspalveluja. OP-Pohjolan perustehtävänä on edistää asiakasomistajien, asiakkaiden ja toimintaympäristön kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta. Tavoitteena on tarjota markkinoiden paras ja monipuolisin keskittämisetujen kokonaisuus. OP-Pohjola-ryhmän muodostavat noin 180 osuuspankkia sekä ryhmän keskusyhteisö OP-Pohjola osk tytär- ja lähiyhteisöineen. Ryhmässä työskentelee 12 000 työntekijää.

Omasairaala on Helsingissä sijaitseva tuki- ja liikuntaelinten vammojen ja sairauksien hoitoon erikoistunut yksityinen päiväkirurginen sairaala, jonka omistaa Pohjola Vakuutus Oy. Lue lisää: www.omasairaala.fi