16 huh 2015

Omasairaalaan ainutlaatuinen painovoiman vaikutusta vähentävä juoksumatto

Omasairaalan kuntosalista löytyy ensimmäisenä sairaalana Suomessa Anti-Gravity-juoksumatto, joka on erinomainen väline kuntoutukseen ja harjoitteluun vamman tai leikkauksen jälkeen.

AlterG-laite hyödyntää NASAn patentoimaa tekniikkaa, jonka avulla omaa kehonpainoa voi vähentää juoksumatolla harjoiteltaessa jopa 80 %. Tästä on hyötyä erityisesti akuutin vamman tai leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa. Painovoiman keventämisen ansiosta nivelen ja lihaksen rasitus vähenee, jolloin potilas voi aloittaa kuntoutusharjoittelun aikaisemmassa vaiheessa ja kivuttomammin.

Anti-Gravity juoksumatolla harjoittelija pukee ylleen laitteeseen kuuluvat shortsit, jotka kiinnitetään laitteeseen. Vyötäröstä alaspäin syntyvään kuplaan voidaan säätää haluttu kevennys tinkimättä normaalin kävelyn ja juoksun askelluksesta. Erityisesti urheilijat kokevat tämän suurena etuna muihin kuntoutusvaihtoehtoihin verrattuna.

Omasairaala haluaa toimia edelläkävijänä urheiluvammojen hoidossa ja leikkausten jälkeisessä kuntoutuksessa. Parhaimmillaan nopea kuntouttaminen jopa ehkäisee uusien vammojen syntymistä. Alun perin astronauttien harjoitteluun suunniteltu tekniikka tuo modernin lisän Omasairaalan kuntoutusvälineistöön.