21 elo 2017

Kuopion Pohjola Sairaala aloittaa toimintansa 28.8. – yleisölle avoimet ovet 23.8.

Kuopion Pohjola Sairaala avaa ovensa maanantaina 28.8. Leväsen kaupunginosassa sijaitseva Suomen neljäs Pohjola Sairaala tarjoaa perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja työterveyshuollon palveluita. Lisäksi sairaalassa on tapaturmapäivystys sekä vahva ortopedinen ja käsikirurginen osaaminen. Keskiviikkona 23.8. klo 12–18 sairaalassa järjestetään avointen ovien päivä. Silloin kaikki halukkaat ovat tervetulleita tutustumaan sairaalaan ja sen toimintaan.

Täysin alusta rakennetussa uudessa Kuopion sairaalassa on lääkäripalveluiden lisäksi kolme leikkaussalia, laboratorio ja erinomaiset kuvantamismahdollisuudet. Sairaalan erityinen vahvuus on ortopedia- ja traumatologiaosaaminen.

- Kun ihmiselle sattuu tapaturma tai sairaus, hänen pitää päästä viipymättä hoitoon. Tavoitteemme on, että asiakkaamme hoidetaan kerralla kuntoon kokonaisvaltaisesti sekä mahdollisimman nopeasti. Neljännen Pohjola Sairaalan myötä pystymme tarjoamaan huippulaadukasta hoitoa myös Savossa, ja OPn palveluvalikoima täydentyy taas yhdellä uudella alueella Suomessa, kuvailee OPn terveys- ja hyvinvointiliiketoiminta-alueen johtaja Samuli Saarni.

Pohjola Sairaala haluaa tarjota ylivertaisen asiakaskokemuksen olemalla asiakkaan mukana hoitopolun jokaisella askeleella aina ajanvarauksesta kuntoutukseen saakka. Sairaala on avoinna kaikille halukkaille: eri vakuutusyhtiöiden asiakkaat ja ilman vakuutusta saapuvat ovat sairaalaan tervetulleita. Pohjola Sairaalassa on OP Vakuutuksen korvauspalvelu, jossa OP Vakuutuksen asiakkaat voivat hoitaa vakuutuskorvausasiat välittömästi käyntinsä yhteydessä.

- Autamme asiakkaitamme ystävällisesti ja ammattitaitoisesti lähes 60 terveydenhuollon ammattilaisen voimin. Hienoa, että uudet tilat on rakennettu täysin kokonaisvaltaisen hoidon ehdoilla ja niin, että nopeaa paranemista edistävät asiat löytyvät yhden katon alta. Uuteen sairaalaamme on helppo saapua läheltä ja kauempaakin, Kuopion Pohjola Sairaalan vetäjä Johanna Huhta kertoo.

Kuopion Pohjola Sairaala kutsuu yleisön tutustumaan sairaalaan jo ennen varsinaisen toiminnan käynnistymistä. Avoimien ovien päivänä keskiviikkona 23.8. klo 12–18 kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan uusiin tiloihin ja sairaalan henkilökuntaan. Tarjolla on kahvit ja pientä makeaa.

Kuopion Pohjola Sairaalan 3000 neliöstä löytyy kolme leikkaussalia heräämöineen, 26 vastaanottohuonetta, magneetti-, röntgen-, ja kartiokeilakuvantamislaitteet, monipuolinen laboratorio sekä kuntosali asiakkaiden kuntouttamista varten. 

Kuopion lisäksi Pohjola Sairaalat löytyvät Helsingistä, Tampereelta ja Oulusta. Vuonna 2018 sairaala valmistuu myös Turkuun.

Lisätietoja:
Johanna Huhta, yksikönpäällikkö, Kuopion Pohjola Sairaala
Samuli Saarni, terveys- ja hyvinvointiliiketoiminta-alueen johtaja, OP Ryhmä

Haastattelupyynnöt:
OP Ryhmän viestintä, viestinta@op.fi, p. 050 523 9904

Pohjola Sairaaloiden tavoitteena on tarjota asiakkailleen toimialan paras asiakaskokemus ja nopein hoitoketju. OP Ryhmän omistamiin Pohjola Sairaaloihin ovat tervetulleita kaikki henkilö- ja työterveysasiakkaat.

Ensimmäinen Pohjola Sairaala perustettiin vuonna 2013 Helsinkiin Omasairaalan nimellä. Pohjola Sairaala -nimi otettiin käyttöön elokuussa 2016, kun Tampereen Pohjola Sairaala avasi ovensa. Oulun Pohjola Sairaala aloitti toimintansa toukokuussa 2017 ja Kuopion Pohjola Sairaala elokuussa 2017. Vuonna 2018 Pohjola Sairaala tulee vielä Turkuun.