15 kes 2015

OP avaa yksityissairaalan Tampereella kesällä 2016

OP Ryhmä avaa yksityissairaalan Tampellan vanhan pellavatehtaan kiinteistöön Tampereen keskustaan. Perustehtävänsä mukaisesti OPn omistaja-asiakkaat saavat jatkossa nauttia laajentuvasta palvelutarjoomasta talouteen ja hyvinvointiin liittyen myös Pirkanmaalla ja lähialueilla. Sairaala avataan tämän hetken arvion mukaan kesällä 2016.

"Näin tamperelaistaustaisena on hienoa olla mukana vaikuttamassa siihen, että Tampellan kiinteistö uudistuu ja saa arvoisensa mukaisen jatkon Tampereen sydämessä. Samalla kulttuurihistoriallisesti merkittävä pellavatehtaan rakennus palaa suomalaiseen omistukseen", toteaa OPn vahinkovakuutuksesta vastaava liiketoimintajohtaja Olli Lehtilä.

"Laajensimme palvelutarjontaamme pankkitoiminnan, vahinkovakuuttamisen ja varallisuudenhoidon rinnalle terveys- ja hyvinvointipalveluihin avaamalla Omasairaalan Helsinkiin vuonna 2013. Olemme saaneet erinomaisen startin pääkaupunkiseudulla, ja seuraava luonnollinen askel on laajentua Suomen toiseksi suurimpaan kasvukeskukseen", Olli Lehtilä jatkaa.

Omasairaalan nimi vaihtuu Pohjola Terveydeksi Tampereen sairaalan avautuessa. OP Tampereen toimitusjohtaja Mikko Rosenlund iloitsee sairaalaverkoston laajentumisesta – ja juuri kyseiseen kiinteistöön: "Sijaintinsa ansiosta paikka on helposti saavutettavissa. Tulevan Pohjola Terveys -sairaalan myötä OPn palveluvalikoima täydentyy paikallisesti, ja sen ansiosta pystymme tuottamaan yhä laadukkaampia palvelukokemuksia asiakkaillemme. Sairaalan toimintamallissa vakuutus- ja terveyspalvelut yhdistyvät tavalla, joka konkretisoi asiakkaan edun kouriintuntuvasti", Rosenlund uskoo. 

Monipuoliset palvelut Pirkanmaan ja lähialueiden käytettävissä

Heti käynnistysvaiheessa Pohjola Terveys tarjoaa kaikki samat palvelut kuin Helsingin sairaala. Ortopedisestä päiväkirurgiaan keskittyvästä sairaalasta on kahden ja puolen toimintavuoden jälkeen kehittynyt monipuolinen erikoissairaala, jossa toimii tapaturmapäivystys, urheiluklinikka, hammashuolto sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien sekä selkäkirurgiaan erikoistunut yksikkö. Lisäksi sairaalalla on oma työterveyshuollon konsepti. 

Tampereen sairaala keskittyy palvelemaan Pirkanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakuntien talousalueiden asukkaita. 

”Helsingin sairaala palvelee ihmisiä noin sadan viidenkymmenen kilometrin säteellä ja sama lähestymistapa meillä on Tampereenkin suhteen. Nopean hoitoon pääsyn ja sitä kautta nopeamman toipumisen vuoksi kannattaa toki matkustaa meille hoitoon kauempaakin”, kertoo Omasairaalan toimitusjohtaja Harri Aho

Sairaala palvelee laajasti

Tampereen sairaalalla on kiinteistöstä vajaan 4 000 m2:n tilat. Sairaalan kaikki toiminnot saadaan Kellonportinkadulla sijaitsevan kiinteistön kahteen kerrokseen. Niihin rakennetaan kolme leikkaussalia, noin 30 vastaanottohuonetta ja oma kuntosali potilaiden kuntoutusta varten. Magneettikuvauslaitteita sairaalaan tulee 1–2 sekä röntgen- ja kartiokeilakuvauslaite, jota käytetään korva-, nenä- ja kurkkutautien kuvantamisessa sekä hammaslääketieteessä. 

Henkilöstön rekrytointi aloitetaan loppuvuodesta 2015. Sairaalan avautuessa siellä työskentelee arviolta noin 100 henkilöä. 

Helsingissä suunnitellaan toimintojen laajentamista edelleen uusille erikoisaloille, kuten kardiologiaan, naistentauteihin, urologiaan, neurologiaan sekä silmä- ja sisätauteihin. Myös nämä tulevat saataville Tampereen toimipisteessä sen avautuessa. 

Tampereelle laajentuminen on ensimmäinen vaihe valtakunnallisen sairaalaverkoston rakentamisessa. Toiminta on tarkoitus käynnistää myöhemmin myös Oulussa, Kuopiossa ja Turussa. 

Lisätietoja:

Omasairaala Oy, toimitusjohtaja Harri Aho, puh. 0400 783 777

OP vahinkovakuutus, liiketoimintajohtaja, Olli Lehtilä puh. 050 1712

OP Tampere, toimitusjohtaja Mikko Rosenlund, puh. 050 68 092

 

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, joka tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisen kokonaisuuden pankki-, varallisuudenhoito- ja vakuutuspalveluja. OPn perustehtävänä on edistää asiakasomistajien, asiakkaiden ja toimintaympäristön kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta. Tavoitteena on tarjota markkinoiden paras ja monipuolisin keskittämisetujen kokonaisuus. OP Ryhmän muodostavat noin 180 osuuspankkia sekä ryhmän keskusyhteisö OP Osuuskunta tytär- ja lähiyhteisöineen. Ryhmässä työskentelee 12 000 työntekijää. Ryhmällä on 4,3 miljoonaa asiakasta. www.op.fi