10 tam 2018

Pohjola Sairaala on ottanut ensimmäisenä yksityisenä sairaalana käyttöön uuden älylääkekaapin

Pohjola Sairaalat ovat ottaneet käyttöönsä uuden älylääkekaapin ensimmäisenä yksityisenä terveydenhuollon toimijana Suomessa. Älylääkekaappi ohjelmistoineen hoitaa Pohjola Sairaaloiden lääkehuollon aina lääkkeiden tilaamisesta varastointiin sekä lääkemäärien ja -huollon seurantaan ja lääkejätteiden oikeaoppiseen kierrättämiseen. Älylääkekaappi-palvelun Pohjola Sairaalalle tuottaa Yliopiston Apteekki.

Tehokkaan ja turvallisen lääkehuollon tarjoavaan palvelukokonaisuuteen kuuluu Pohjola Sairaalalle räätälöity ja teknologiaa monipuolisesti hyödyntävä älylääkekaappi sekä Yliopiston Apteekin tarjoama lääkevalikoima ja lääkehoitoon liittyä asiantuntemus. Pohjola Sairaalassa käytetään sairaalan toiminnassa tarvittavia lääkkeitä.

- Älylääkekaapin avulla pystymme nyt seuraamaan täysin reaaliaikaisesti, mitä lääkkeitä meillä Pohjola Sairaalassa kuluu ja kuinka paljon. Lisäksi se huolehtii lääkevaraston sisällöstä ja lääkkeiden kestoajoista automaattisesti. Pohjola Sairaalan henkilökunta voi keskittyä täysillä hoitotyöhön, kun Yliopiston Apteekki huolehtii lääkehuollosta, kiteyttää OPn terveys- ja hyvinvointiliiketoiminnasta vastaava johtaja Samuli Saarni.

Suurta roolia palvelussa näyttelee teknologia, joka yhdistää Pohjola Sairaalassa sijaitsevan älylääkekaapin Yliopiston Apteekin lääkelogistiikkaan ja asiantuntemukseen. Kun lääkkeen määrä varastossa vähenee alle määritellyn tason, täydennystä toimitetaan automaattisesti – ilman, että kenenkään tarvitsee tehdä tilausta. Älylääkekaappi pysyy ajan tasalla koko ajan, eikä se tee inhimillisiä virheitä.

Älylääkekaappi tekee Pohjola Sairaalan lääkehuollosta kokonaisuudessaan myös entistä läpinäkyvämpää ja seurattavampaa. Älylääkekaappia käytetään henkilökohtaisella terveydenhuollon ammattikortilla, joka löytyy jokaiselta terveydenhuollon ammattilaiselta. Jokainen asiointi älylääkekaapilla kirjautuu kaapin lokitietoihin, joten jälkikäteen pystytään tarkistamaan, kuka kaapilla on asioinut ja mitä lääkettä hän on ottanut sieltä potilaalle.

- Palvelumme edistää turvallista lääkehoitoa ja tehokasta varastonhallintaa terveydenhuollossa. Me lääkealan ammattilaiset huolehdimme lääkehuollosta digitaalisten työkalujen avulla, ja hoitohenkilökunta voi keskittyä hoitotyöhön, sanoo toimitusjohtaja ja apteekkari Jukka Niemi Yliopiston Apteekista.

Älylääkekaappi on käytössä Helsingin, Kuopion ja Oulun Pohjola Sairaaloissa. Tulevan kevään aikana se tulee käyttöön myös Tampereen Pohjola Sairaalaan sekä Turkuun avattavaan Pohjola Sairaalaan.

Lisätietoja:
Samuli Saarni, terveys- ja hyvinvointiliiketoiminta-alueen johtaja, OP Ryhmä
Jukka Niemi, toimitusjohtaja ja apteekkari, Yliopiston Apteekki, p. 09 5420 4410, jukka.niemi@ya.fi

Haastattelupyynnöt:
OP Ryhmän viestintä, viestinta@op.fi, p. 050 523 9904

Pohjola Sairaala

Pohjola Sairaaloiden tavoitteena on tarjota asiakkailleen toimialan paras asiakaskokemus ja nopein hoitoketju. OP Ryhmän omistamiin Pohjola Sairaaloihin ovat tervetulleita kaikki henkilö- ja työterveysasiakkaat.

Ensimmäinen Pohjola Sairaala perustettiin vuonna 2013 Helsinkiin Omasairaalan nimellä. Pohjola Sairaala -nimi otettiin käyttöön elokuussa 2016, kun Tampereen Pohjola Sairaala avasi ovensa. Oulun Pohjola Sairaala aloitti toimintansa toukokuussa 2017 ja Kuopion Pohjola Sairaala elokuussa 2017. Vuonna 2018 Pohjola Sairaala tulee vielä Turkuun.

Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekki on yksi Suomen kolmesta parhaasta palveluyrityksestä (Taloustutkimus), joka palvelee Suomessa asiakkaita 17 apteekin lisäksi myös verkossa ja puhelimessa (24 H). Yksityiselle ja julkiselle terveydenhuollolle Yliopiston Apteekki tarjoaa esimerkiksi lääkkeiden annosjakelua sekä muita tehokasta ja turvallista lääkehuoltoa edistäviä palveluita. Yliopiston Apteekki on yhteiskunnallinen yritys, jonka koko voitto käytetään suomalaisen tutkimuksen ja opetuksen hyväksi.