27 mar 2015

Tuomas Grönman vahvistamaan Omasairaalan Urheiluklinikkaa

Jääkiekkoilijan uransa vuonna 2003 loukkaantumisen takia lopettanut psykologian maisteri, laillistettu psykologi, urheilupsykologi ja työnohjaaja Tuomas Grönman on aloittanut vastaanoton Omasairaalassa.  Psykologian opinnot Turun yliopistossa olivat Tuomakselle luonteva jatke, koska häntä kiinnosti jo pelaajauran aikana se, miten valtava merkitys psyykellä on suorituksiin.

Tuomaksen pääasiallinen asiakasjoukko koostuu urheilijoista, mutta hän on myös muiden asiakkaiden tavattavissa. Usein ehdotuksen psykologin käyttämisestä tekee muu henkilökunta. Tyypillisiä tilanteita ovat esimerkiksi parantumisen pitkittyminen ilman fysiologista selitystä tai jos asiakas tarvitsee motivointia kuntouttamiseen. Myös loukkaantumisen aiheuttamien pelkojen käsittely ja sen varmistaminen, että asiakas saavuttaa loukkaantumista edeltävän suoritustason, on Tuomaksen työkenttää tyypillisimmillään.

”Tehtäväni osana Omasairaalan joukkuetta on auttaa asiakkaita ottamaan heidän henkiset voimavaransa paremmin hallintaan ja näin parantaa heidän hyvinvointiaan ja suorituksiaan”, Tuomas kertoo.