Tutustu leikkauspäivän kulkuun

Yleisimmin toteutamme kaikki ortopediset leikkaukset päiväkirurgisina toimenpiteinä, joten pääset kotiin toipumaan vielä saman päivän aikana. Joissain tapauksissa, kuten selkäleikkauksissa, saattaa olla tarvetta jäädä yöksi tarkkailuun. Olemme sinuun yhteydessä muutama päivää ennen leikkausta ja käymme kanssasi läpi leikkaukseen valmistautumiseen liittyvät asiat.

Mitä pakkaan mukaani?

Jotta leikkauspäiväsi sujuu mahdollisimman mukavasti, voit ottaa mukaasi seuraavia tavaroita:

  • Musiikkisoittimen ja kuulokkeet
  • Lukemista
  • Henkilökohtaiset hygieniatuotteet
  • Mukavat vaihtovaatteet kotiinlähtöä varten

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu Pohjola Sairaalaan saavuttuasi hoivamestarille. Hän pyytää paikalle leikkaushoitajan, joka kertaa sinulle ja saattajallesi päivän kulun. Voit keskustella hoitajan kanssa leikkaukseen liittyvistä asioista.

Päivä sairaalassamme

Leikkauspäiväsi etenee ripeästi, mutta ajoittain saatat joutua myös odottamaan. Tarjoamme ajanvietteeksi käyttöösi iPad-tablettitietokoneen, jolta voit lukea lehtiä, kuunnella musiikkia tai katsoa elokuvia. Lisäksi voit ottaa mukaasi esimerkiksi oman musiikkisoittimesi tai kirjan.

Leikkaus kestää keskimäärin alle tunnin. Leikkauksen jälkeen sinut viedään heräämöön, jossa sinulle tarjotaan välipalaa. Vietät heräämössä niin pitkän ajan, että voit kotiutua turvallisesti ja rauhassa. Kotiinlähdön yhteydessä saat mukaasi hoito- ja kotikuntoutusohjeet, leikkauskertomuksen sekä sidetarpeita.