Lääkärin vastaanotto käynnistää hoitopolkusi

Saapuessasi lääkärin vastaanotolle sinut vastaanottaa hoivamestari. Hän ottaa sinulta ensimmäisellä käynnillä esitiedot ja ohjaa lääkärin huoneeseen. Jos lääkäri toteaa kuvantamistarpeen, palaat hoivamestarin luo, joka ohjaa sinut tarvittaessa röntgentutkimukseen tai varaa sinulle ajan magneetti- tai kartiokeilakuvaukseen. Jos vaivan hoidoksi riittää tuki (ortroosi) tai jos tarvitset kyynärsauvoja, hoivamestari valitsee ne sinulle ja opastaa niiden käyttöön.  Hän opastaa myös korvauskäytännöissä, ja jos olet OP Vakuutuksen asiakas, hoivamestari ohjaa sinut korvauskäsittelijän luokse, joka on paikalla sairaalan ollessa avoinna.

Ilmoittautuminen

Meillä voit ilmoittautua joko itsepalvelupäätteellä tai vastaanottohenkilökunnalle. Ilmoittautumisen jälkeen voit jäädä aulatilaan tai siirtyä vastaanottohuoneen eteen odottamaan.

Odotustilat

Odotustilojen kahviautomaatit ovat vapaasti käytössäsi. Toivomme sinun viihtyvän uusimpien aikakauslehtien seurassa. Pohjola Sairaalan tiloissa on myös langaton verkkoyhteys, johon voit kirjautua vierailusi ajaksi.

Vastaanottava lääkäri hakee sinut odotustilasta vastaanotolle. Vastaanotolla lääkäri tutkii vammasi ja laatii kanssasi alustavan hoitosuunnitelman. Usein lääkärikäyntiä seuraa vammautuneen raajan magneetti- tai röntgenkuvaus. Pääset kuvantamiseen tavallisesti saman käynnin yhteydessä. Lääkäri kutsuu sinut kuvat saatuaan takaisin vastaanottohuoneeseen, varmistaa diagnoosin ja päättää hoidosta yhdessä kanssasi.

Korvaustoiminta

Lääkärikäynnin jälkeen pyydämme sinua ilmoittautumaan Hoivamestarille. Mikäli hoitosi kuuluu vakuutussopimuksesi piiriin, käynnistämme käyntisi yhteydessä korvaushakemusprosessin. OP Vakuutuksen korvauskäsittelijä on paikalla sairaalan aukioloaikoina. Mikäli olet jonkun muun vakuutusyhtiön asiakas, suoritetaan maksu hoivamestarille. Kun mukanasi on Kela-kortti, vähennetään Kela-korvaukset automaattisesti ja maksettavaksi jäävään osuuteen voit hakea korvausta omalta vakuutusyhtiöltäsi.