Magneetti- eli MRI-tutkimuksella saadaan röntgenkuvausta tarkempia kuvia sairauden tai vamman diagnosointiin. Olemme panostaneet vahvasti magneettikuvauksen asiakaskokemukseen. Pohjola Sairaalan magneettikuvaukset tehdään markkinoiden tehokkaimmalla ja tavallista tilavammalla Magnetom Skyra 3T -laitteella. Laitteen kuvausaukko on tavallista suurempi, jolloin ahtaanpaikankammosta kärsivät pystytään usein myös kuvaamaan hyvin.

Mihin magneettikuvausta käytetään?

Magneettikuvaus on vaaraton, kivuton ja tarkka kuvausmenetelmä. Kuvaus suoritetaan aina makuuasennossa ja kuvattava kohta asetetaan keskelle putkea. Magneettikuvaus ei aiheuta lainkaan säderasitusta ja sopii myös lapsille.

Magneettikuvauksella voidaan tutkia ja diagnosoida muun muassa seuraavia alueita:

  • Tuki- ja liikuntaelimistö: kaikki nivelten kuvaukset sekä selkärangan alueen tutkimukset
  • Pää ja aivot (mukaan lukien modernit diffuusiokuvausmenetelmät)
  • Vatsan alue (mm. ylävatsan ja ohutsuolen kuvaukset)

Radiologimme ovat erikoistuneet kukin tiettyihin spesialiteetteihin: neurologisia tutkimuksia lausuvat tietyt radiologit, kun taas vatsan alueen tai nivelten kuvauksiin ovat erikoistuneet tietyt röntgenlääkärit.

Käyttämämme magneettikuvauslaitteen kenttävoimakkuus on kolme Teslaa, mikä mahdollistaa aiempaa tarkemmat kuvaukset ja nopeammat kuvausajat. Tutkimus kestää pääsääntöisesti noin 20-25 minuuttia kuvauksen aloituksesta loppuun. Suosittelemme, että varaat kuvaukseen kaikkinensa aikaa noin tunnin.

Pelottaako magneettikuvaukseen tulo?

Magneettikuvaus voi tuntua pelottavalta, etenkin jos kärsit ahtaanpaikankammosta. Haluamme tehdä hoitokokemuksesta sinulle mahdollisimman miellyttävän, ja siksi toimipisteissämme on käytössä markkinoiden tilavimmat magneettikuvauslaitteet. Laitteissa on laaja, mutta pituussuunnassa lyhyt kuvausaukko, joka varmistaa, että hoitokokemus on mahdollisimman miellyttävä. Kuvausaukko on halkaisijaltaan noin 10cm suurempi kuin tavallisissa magneettikuvantamisen laitteissa. Halutessasi voit kuunnella kuvauksen ajan musiikkia kuulokkeista tai kuvauskäyttöön tarkoitetuista musiikkikorvatulpista. Valikoimistamme löytyy kaikki Suomen radiokanavat sekä Spotify, josta saat valittua lempiartistisi tai soittolistasi kuvauksen ajaksi.

Miten pääsen magneettikuvaan?

Keskustele kuvantamisen vaihtoehdoista lääkärisi kanssa. Saat tarvittaessa lähetteen magneettikuvaan. Usein kuvaus onnistuu jo saman päivän aikana. Löydät laadukkaat magneettikuvantamisen laitteet kaikista sairaaloistamme.

Huomioi, että MRI-tutkimusta ei voida tehdä, mikäli sinulla on sydämentahdistin tai ihonalainen stimulaattori. Kaikissa epäilyksiä herättävissä tilanteissa voit aina soittaa ajanvaraukseemme, jonka kautta pääset halutessasi puhumaan myös kuvantamisen henkilökunnan kanssa.