Kivun ytimessä

Aiemmin jännekanavan tulehdukseksi diagnosoitu rannekipu osoittautui Pohjola Sairaalan tutkimuksissa leikkausta vaativaksi jännevammaksi.

Jyrki Sivonen soitti Pohjola Sairaalaan. Neljä kertaa saman vaivan vuoksi lappeenrantalaisella yksityisellä lääkäriasemalla riitti. Sivonen tiesi, että Pohjola Sairaalassa hän saisi parempaa ja ammattitaitoisempaa palvelua.

Innokas salibandyharrastaja ei pystynyt enää edes pitämään mailasta kiinni. Hän oli kärsinyt kivuista oikeassa ranteessaan koko syksyn 2016 ja 2017 talven. Lääkärit määräsivät aina vain tulehduskipulääkkeitä ja väittivät, että kyse on jännekanavan tulehduksesta.

Ensimmäisen kerran Sivonen oli käynyt rannevaivansa vuoksi lääkärissä sydäntalvella. Keväällä 2017 mikään ei ollut muuttunut. Kun Sivonen sai Pohjola Terveysmestarin langan päähän, ei Pohjola Sairaalassa aikailtu.

‒ Soittaessani ajanvaraukseen kello oli noin yhdeksän aamulla. Minulta kysyttiin, ehtisinkö Helsinkiin lääkäriin puoliltapäivin. Katsahdin kelloa ja vastasin myöntävästi, Sivonen kertoo.

Vanha vamma ajoi leikkauspöydälle

Pitkän uran OP Vakuutuksessa tehnyt Sivonen sai Pohjola Sairaalassa työhönsä konkreettisen esimerkin siitä, miksi itsensä vakuuttaminen kannattaa ja helpottaa elämää: käsikirurgi Yrjänä Nietosvaara totesi tutkimuksissa, että Sivosen ranne on parasta leikata.

Vain muutamaa päivää myöhemmin mies palasi operoitavaksi Helsingin Pohjola Terveyteen.

Ennen toimenpidettä Sivonen sai valita, tehtäisiinkö leikkaus paikallispuudutuksessa vai nukutettaisiinko hänet. Sivonen valitsi puudutuksen, sillä kotiutuminen tapahtuisi silloin nopeammin. Leikkauksesta tuli yllättäen pitempi kuin alkujaan oli uumoiltu.

‒ Kuuntelimme hoitohenkilökunnan kanssa Radio Rockia ja jutustelimme niitä näitä. Hienointa oli, että olin koko ajan tasalla siitä, mitä tapahtui ja miksi jotakin tehtiin, Sivonen kuvailee.

Nopeasti Nietosvaaralle selvisi kivun aiheuttaja. Yksi oikean käden pikkusormen jänteistä oli katkennut ja poikkeavan karhea koukkuluun koukku hankasi myös toista syvempää jännettä.

Nietosvaaran mukaan oli vain ajan kysymys, milloin myös nimettömän koukistajajänne olisi katkennut.

Sivonen pitää vamman aiheuttajana koukkuluuhun aiemmin tullutta murtumaa, jota hän ei hoidattanut lainkaan tapahtuman sattuessa. Kun se luutui väärään asentoon, se alkoi hiljalleen nirhata jänteitä poikki. Sivosen vakuutus kattoi onneksi leikkaushoidon kokonaan.

‒ Leikkauksessa korjattiin katkenneet ja vaurioituneet jänteet sekä puhdistettiin myös rannekanava, Nietosvaara sanoo.

Aitoa ja potilasta arvostavaa palvelua

Sivosen kärsimät kivut jäivät Pohjola Sairaalaan. Töihin ja pelikentille mies palasi nopeasti.

Ikävä sattumus jätti kuitenkin Sivosen käteen arvet sekä vei osan pikkusormen liikeradasta. Tapahtuma opetti Sivoselle sen, että itsestä tuntuvasta pienestäkin vaivasta lääkäriin kannattaa hakeutua.

Pohjola Sairaalassa tehdyn operaation ansiosta OP Vakuutuksessa myyntipäällikkönä työskentelevä Sivonen voi puhua omien aitojen kokemustensa kautta asiakkailleen siitä, millaisia palveluja OPn vakuutuksien kautta voi saada.

‒ Pohjola Sairaalassa palvelu on nopeaa, asiantuntevaa ja tehokasta. Minun tapauksessani samassa leikkauksessa tehtiin viisi eri toimenpidettä. Upeinta on, että potilasta kuunnellaan ja kivun syyt todella selvitetään. Asiakkaalle annettu lupaus todella pitää, hän kehuu.

Jos sinun mieltäsi vaivaa isompi tai pienempi vaiva, älä murehdi yksin vaan soita Pohjola Terveysmestarille: 0100 5225*

*Puhelun hinta: normaali paikallisverkkomaksu (pvm) tai kotimaisen matkapuhelinoperaattorin hinnaston mukainen matkapuhelinmaksu (mpm).

Teksti: Virvamaria Toikka, Kuva: kuvituskuva


Lue lisää