Kuopion sairaalassa aloittaa vahva ortopeditiimi

Kuopion Pohjola Sairaala avaa ovensa vajaan kahden viikon päästä, 28.8.2017. Sairaalan henkilökunta on aloittanut työnsä ja valmistautuu innolla ottamaan vastaan ensimmäiset asiakkaat. Ensimmäiset ajanvarauksetkin on jo tehty.

– Koko henkilökuntamme hoivamestareista sairaanhoitajiin, lääkäreihin ja fysioterapeutteihin odottaa innokkaasti ovien avautumista. Olemme valmiit palvelemaan asiakkaitamme ystävällisesti ja ammattitaitoisesti – täydellä sydämellä, yksikönpäällikkö Johanna Huhta lupaa.

Myös sairaalarakennus leikkaussaleineen, kuvantamislaitteineen ja muine palveluineen alkaa olla pientä viimeistelyä vaille valmis.

– Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan sairaalaan ja toimintaamme avointen ovien päivänä 23.8.2017, Huhta vinkkaa.

40 ammattilaista

Alkuvaiheessa Kuopion Pohjola Sairaalassa työskentelee 40 terveydenhuollon ammattilaista. Sairaala tarjoaa alusta alkaen täydet ortopedian palvelut. Sairaalassa aloittaa viisi kokenutta ortopedian ja traumatologian erikoislääkäriä sekä yksi käsikirurgian erikoislääkäri.

Ortopedit Tommi Kääriäinen, Janne Sahlman ja Toni Tapaninen ovat aikaisemmin työskennelleet Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Sairaalassa aloittava käsikirurgi Toni Luokkala jatkaa työskentelyä myös Keski-Suomen keskussairaalassa. Ortopedi ja Helsingin yliopiston ortopedian ja traumatologian professori Ilkka Kiviranta on pitänyt aikaisemmin vastaanottoa Helsingin Pohjola Sairaalassa, mutta siirtyy nyt kokopäiväisesti Kuopioon. Lasten ortopediaan erikoistunut Yrjänä Nietosvaara työskentelee sekä Kuopion että Helsingin Pohjola Sairaaloissa.

Ortopedian erikoislääkäreistä Kääriäinen on erikoistunut erityisesti haastaviin polvileikkauksiin ja Luokkala käsikirurgiaan. Kaikki Pohjola Sairaalan ortopedit pystyvät kuitenkin hoitamaan tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja ja vammoja laaja-alaisesti.

– Olemme saaneet palvelukseemme todellisia huippuammattilaisia. Tuki- ja liikuntaelimistön vammat hoidetaankin meillä hyvin diagnosoinnista kuntouttamiseen. Asiakkaan ei myöskään tarvitse odotella hoitoon pääsyä. Tapaturmapäivystys ja kuvantamispalvelut ovat avoinna myös iltaisin ja viikonloppuisin, Johanna Huhta kertoo.

Kuopion Pohjola Sairaala tarjoaa alusta alkaen ortopedisten palveluiden lisäksi myös yleislääketieteen, korva-, nenä ja kurkkutautien, ihotautien, fysiatrian ja työterveyshuollon palvelut.

Pohjola Sairaala sijaitsee osoitteessa Leväsentie 1. Sairaalan ovet ovat avoinna kaikille kiinnostuneille keskiviikkona 23.8. klo 12–18.

Varaa aika Kuopion sairaalaan

Teksti: Markku Pulkkinen


Lue lisää