Lapsille vain parasta

Pohjola Sairaalan lastenlääkäri Merja Malin ja nenä-, kurkku- ja korvatautien erikoislääkäri Jan Valkila tekevät jatkuvasti yhteistyötä taatakseen lapsipotilaille parhaan ja ammattitaitoisen hoidon.

Kuullessaan koputuksen Tampereen Pohjola Sairaalassa lastenlääkärinä työskentelevä Merja Malin tietää, että työhuoneen oven takana saattaa olla nenä-, kurkku- ja korvatautien erikoislääkäri Jan Valkila. Jos näin on, Valkila on luultavasti tullut kysymään Malinin mielipidettä jonkun pikkupotilaan hoidossa.

‒ Merjalla on pitkä kokemus lasten sairauksista ja niiden hoidosta, joten turvaudun säännöllisesti hänen mielipiteeseensä, Valkila perustelee.

Malin on kartuttanut noin 30-vuotisen työuransa aikana ammattitaitoaan valtavasti. Hänen vastaanotollaan käy potilaita vauvasta teini-ikäisiin, joiden oireet vaihtelevat flunssasta, allergioihin ja nivelvaivoihin.

Hän kertoo, että lääkäriin saatetaan tulla myös, jos lapsen kehityksessä tai kasvussa on jotakin mieltä painavaa.

Myös Malinin vastaanotolla käy pieniä potilaita, joiden oireiden arviointiin hän pyytää niin ikään apua tai mielipidettä viereisessä huoneessa työskentelevältä Valkilalta ‒ saapuuhan moni lapsipotilas juuri nenä-, kurkku- tai korvaoireiden vuoksi lääkäriin.

Joskus Malinin ja Valkilan potilaat vaihtavat vastaanottohuoneesta toiseen. Tärkeintä lääkärikaksikolle on, että potilaat saavat mahdollisimman osaavaa palvelua vaivattomasti ilman lukuisia lääkärikäyntejä.

‒ Tästä olemme saaneet paljon hyvää palautetta lasten vanhemmilta. Olemme luonteeltamme Janin kanssa sosiaalisia ja avoimia, joten yhteistyömme on luontevaa, Malin sanoo.

Ammattitaitoista ja nopeaa palvelua

Valkilan ja Malinin yhteistyön taustalla on pitkällinen työtoveruus eri yksiköissä. Sitä kautta luottamus toisen näkemyksiin on kasvanut suureksi.

Tiimityöskentelyn mahdollistaa Pohjola Sairaalan joustavuus ja tehokkuus. Pienessä yksikössä lasten parissa työskentelevien lääkärien työhuoneet ovat vieretysten, mikä tekee tiimissä toimimisesta helppoa.

Malin muistuttaa, ettei kaikkialla lääkärien tiimityö suju yhtä mutkattomasti kuin Pohjola Sairaalassa.

‒ Kun vielä laboratorio on aivan työhuoneidemme vieressä, lapsiperheiden palveleminen on helppoa ja nopeaa, hän jatkaa.

Pohjola Sairaalassa työskentelevät lääkärit ovat alansa huippuammattilaisia, joiden erikoistuminen ja työkokemus tekevät palvelusta laadukasta.

Lastenreumatologinakin työskentelevä Malin aloittaa arvioinnin jo tavatessaan potilaan ensimmäisen kerran odotushuoneessa.

‒ Se saattaa olla ainut hetki, kun lapsi esimerkiksi suostuu kävelemään tai ei itke. Kiinnitän huomioni lapsen vireystasoon, vaisuuteen, tapaan ottaa kontaktia sekä siihen, onko hän esimerkiksi kuumeinen tai limainen, Malin kuvailee työskentelytapojaan.

Lääkärinä hän pyrkii aina kuuntelemaan lasta ja tämän tuntemuksia tarkasti. Sen jälkeen hän kysyy vanhempien arviot ja huomiot lapsen voinnista.

Pohjola Sairaalan vahvuutena on myös palvelun nopeus, mitä sekä aikuiset että lapset arvostavat. Esimerkiksi Valkila haluaa luoda työaikataulunsa sen mukaisesti, että hän pystyy palvelemaan asiakkaita aina aikataulussa.

Lääkärit ja vakuutusyhtiö saman katon alla

Lisäksi OPn asiakkaat voivat hoitaa vakuutuskäsittelyn palvelutiskillä vastaanottokäynnin yhteydessä, mikä helpottaa lapsiperheiden arkea. Tällöin vakuutuspäätöstä ei tarvitse odotella päiviä eikä maksukuitteja joudu skannaamaan jälkikäteen vakuutusyhtiölle. 

Malin ja Valkila muistuttavat, että jokainen lapsiperhe on vakuutusyhtiöön katsomatta tervetullut Tampereen Pohjola Sairaalaan.

‒ Palvelemme kaikkia ammattitaidolla ja intohimolla. Lääkärimme ovat alamme parhaimmistoa, joten meillä on osaamista ja näkemystä monista erilaisista sairauksista sekä tilanteista. Lapsissa parasta on aitous ja välittömyys. Lapset sanovat suoraan sen, mitä ajattelevat ja miltä heistä tuntuu, molemmat lääkärit kertovat.

Varaa aika lastenlääkärille tai -kirurgille >>

Teksti: Virvamaria Toikka, Kuva: kuvituskuva


Lue lisää