Mahdollisuus onnistua, menestyä ja kehittyä joka päivä

Haluaisitko työskennellä lääkärinä työyhteisössä, jossa potilas on kaiken keskiössä? Miltä tuntuisi, jos voisit keskittyä täysipainoisesti potilaisiisi jokaisena työpäivänäsi?

Tervetuloa Pohjola Sairaalaan. Meillä työskentelet huippumodernissa työympäristössä yhdessä ammattitaitoisten kollegojen kanssa. Tarkkaan vaiheistettujen prosessiemme ansiosta voit lääkärinä keskittyä olennaiseen eli tuottaa täysipainoisesti terveyttä jokaiselle potilaalle jokaisena työpäivänäsi. Asiakaslupauksemme kuuluu Koko sydämellä, ja se on keskiössä kaikessa toiminnassamme.

- Minulle koko sydämellä hoitaminen tarkoittaa hyvää asiakaspalvelua, korkeaa laatua ja kokonaisvaltaista hoitoa. Pyrin aina asettumaan asiakkaan asemaan ja miettimään aktiivisesti toimintamalleja, kertoo korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Jukka Hyvärinen.

Turun uudessa Pohjola Sairaalassa keväällä aloittanut Hyvärinen on erityisen tyytyväinen työpaikan ilmapiiriin. 

- Täällä on hyvä olla ja erinomaiset olosuhteet tehdä töitä tehokkaasti, hän sanoo.

Pohjola Sairaala on kotimainen yritys ja kuuluu asiakkaiden omistamaan OP Ryhmään. Vakuutusyhtiön omistaman yrityksen tavoitteena ei ole voiton maksimointi, vaan kokonaisvaltainen asiakkaan terveydestä huolehtiminen. Helsingin Pohjola Sairaalan ylilääkäri Olli Savolalle on tärkeää, että koko Pohjola Sairaalan verkosto tukee potilaslähtöistä ajattelua.

- Meillä on hieno työyhteisö, parhaat kollegat sekä aktiiviset hoitajat ja hoivamestarit. Puhallamme yhteen hiileen ja teemme kaiken potilaan hyväksi. Saan itse lääkärinä keskittyä potilaan hoitamiseen, mikä on minulle kaikkein tärkeintä, Savola sanoo.

Monien mahdollisuuksien talo

Pohjola Sairaala on uusi ja erilainen toimija, jossa henkilökunnalla on aito mahdollisuus vaikuttaa toimintaan ja kehittää uutta asiakkaan hyväksi. Jokainen työntekijä voi työssään joka päivä edistää asiakaskokemusta ja tehdä siihen liittyviä päätöksiä itseohjautuvasti. Tämä tarjoaa uutta arvoa omalle uralle sekä uudenlaisia mahdollisuuksia edetä urapolulla.

Minna Talvio liittyi Pohjola Sairaalan vahvuuteen kesäkuussa. Työterveyden ylilääkärinä työskentelevä Talvio on tyytyväinen uuden työpaikkansa matalaan organisaatioon ja hyvään yhteishenkeen. 

- Minulle on tärkeää, että pääsen itse vaikuttamaan ja kehittämään työssäni. Meillä on vahva yhdessä tekemisen meininki. Täällä ei ole samanlaista hierarkiaa kuin perinteisesti isoissa organisaatioissa. Kiteyttäisin sen niin, että tämä on mahdollisuuksien talo.

- Pohjola Sairaalassa on helppoa olla hyvä ammattilainen, koska meillä on tarjolla hyvät välineet ja huipputyöympäristö. Parasta on, että ympärillä on mielettömän hyviä ammattilaisia, joiden kanssa saan tehdä yhteistyötä joka päivä. 

Parhaat ratkaisut syntyvät tiimityönä

Pohjola Sairaala on työyhteisö, jossa kaikki ammattilaiset ovat samanarvoisia. Tästä kertovat ilo ja hymy, jotka välittyvät myös asiakkaille kaikissa kohtaamisissa. 

Pohjola Sairaalan tiimit tarjoavat työntekijöille erinomaiset mahdollisuudet työaikojen sovittamiseen sekä toisten auttamiseen. Olli Savola kertoo, että tiimien jäsenet käyvät yhteisissä palavereissa potilastapauksia läpi sekä konsultoivat toisiaan tarpeen mukaan matalalla kynnyksellä.

- Koen hedelmälliseksi, että kollegan tuki on vieressä ja kaksi asiantuntijaa on yhdessä varmistamassa, mikä on asiakkaan parhaaksi. Usein parhaat ratkaisut syntyvät yhdessä tiimin kanssa.

Savola arvostaa myös sitä, että organisaatio on Pohjola Sairaalassa matala ja keskusteluyhteys toimii joka tasolla.

- Pieni yksikkö, joustava organisaatio ja sujuva yhteistyö auttavat minua tekemään potilaan edun mukaisia ratkaisuja kaikissa hoitotilanteissa jokaisena työpäivänäni.

Teksti: Rita Suhonen


Lue lisää