Nopeus ratkaisee urheilussa – ja vammojen hoidossa

Pohjola Sairaalan urheiluklinikka tarjoaa palveluja urheilijoille ja aktiiviliikkujille. Ortopedi Jussi Elo hoitaa työkseen polvivammoja. Polvivammat eivät tarvitse aina leikkaushoitoa, kuntoutus usein riittää. Jos leikkaus tarvitaan, on kuntoutus silloinkin toinen puoli paranemista. Se aloitetaan usein jo ennen leikkausta.

– Ammattitaitoiset fysioterapeutit ovat olennainen osa hoitoketjuamme. He, samoin kuin lääkärimme, tuntevat eri urheilulajien vaatimukset. Lupa harjoitteluun ja lajiin palaamiseen annetaan vasta, kun se on turvallista. Hyvin varusteltu kuntosalimme tarjoaa hyvät mahdollisuudet ohjattuun ja omatoimiseen kuntoutukseen, Elo kertoo.

Urheiluvammojen hoidossa nopeus on valttia, jotta paraneminen pääsee heti käyntiin.

– Meille voi soittaa suoraan kentältä, ja asiat lähtevät rullaamaan. Haluamme tarjota nopeimman hoitopolun. Se onnistuu, kun kaikki palvelut kuvantamista myöten ovat saman katon alla. Päivystyksemme on avoinna myös iltaisin ja viikonloppuisin. Osa vammoista pitää leikata heti, ja se onnistuu joskus jopa vuorokauden sisällä. Useilla lajiliitoilla on lisenssivakuutus OP Vakuutuksessa. Se korvaa hoidot Pohjola Sairaalassa.

– Haluamme panostaa vammojen ennaltaehkäisemiseen yhdessä urheiluseurojen ja lajiliittojen kanssa. Tavoitteenamme on saada urheilijalle mahdollisimman paljon terveitä harjoittelu- ja kilpailupäiviä.

Teksti: Timo RiihentupaLue lisää