Oulun Pohjola Sairaala on avattu!

Uusi sairaala Oulun Hiirosessa on nyt valmis. Kauniit valkoiset seinät kätkevät sisäänsä modernin hoitoympäristön leikkaussaleineen.

Oulun Pohjola Sairaala tarjoaa kattavasti sekä perusterveydenhuollon että erikoissairaanhoidon palveluita. Päivystykseen voi tulla niin korvakipuisen lapsen kanssa kuin urheiluvammaa hoitamaan. Sairaalan erityisvahvuus on ortopedia- ja traumatologiaosaaminen, joissa käsikirurgiapalvelut ovat merkittävä painopistealue.

– Syksyn alussa toimintaa tulee täydentämään muun muassa työterveyspalvelut, yksikönpäällikkö Soila Pajula-Mattila kertoo.

Lääkäripalveluiden lisäksi Oulun Pohjola Sairaalassa on laboratorio sekä laaja kuvantamisosasto. Kaikki kuvantamispalvelut ovat avoinna myös iltaisin ja viikonloppuisin, ja kuvantamiset voidaan hoitaa nopealla aikataululla.

Sairaalassa työskentelee arkisin OP Vakuutuksen korvauspalvelu, joten OPn vakuutusasiakkaat saavat korvauspäätöksen heti. Vaikka Pohjola Sairaalaan ja OP Vakuutuksen yhteistyö on sujuvaa ja saumatonta, eivät asiakkaan potilastiedot siirry koskaan sairaalalta OPn liiketoimintayksiköihin. Potilastietoja ei siis hyödynnetä millään tavoin esimerkiksi vakuutuspuolella – tästä määrää jo lakikin.

Asiakkaan mukana hoitopolun jokaisella askeleella

Nopean ja laadukkaan hoidon lisäksi Pohjola Sairaala tarjoaa ainutlaatuisen asiakaspalvelukokemuksen. Ihmisestä huolehditaan hyvin ajanvarauksesta kuntoutukseen saakka.

– Jokaiselle asiakkaalle suunnitellaan henkilökohtainen hoitopolku, jonka varrella hoivamestarit huolehtivat, että hoito sujuu kitkatta ja nopeasti. He vastaavat myös asiakkaan tiedon tarpeeseen, Pajula-Mattila kuvailee.

Hoidon tavoitteena on taata asiakkaan nopea paluu takaisin omaan arkeensa. Käytännössä hoitopolun varrelta on karsittu turhat viiveet pois: lääkärin tutkimuksen jälkeen kuvantamispalvelut voidaan tarjota samalla käynnillä ja jatkohoidosta kuten leikkauksesta tai kuntoutuksesta sovitaan heti.

– Haluamme ylittää asiakkaan odotukset jokaisella käyntikerralla, Pajula-Mattila hymyilee.

– Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilökuntamme on sairaalamme sydän. Huippuluokan asiakaspalvelijoillamme on terveydenhuoltoalan koulutus ja monipuolista kokemusta. Hakijoista ei ole ollut pulaa, sillä avoinna olleisiin 25 tehtävään haki yli 600 kandidaattia. Uusi toimintamallimme selvästi kiinnostaa alan osaajia, yksikönpäällikkö Soila Pajula-Mattila iloitsee.

Teksti: Marja Haverinen


Lue lisää