Pohjola Sairaalalla on suomalainen sydän

Pohjola Sairaala rakentaa suomalaista hyvinvointia – myös taloudellisesti. OP Ryhmän asiakkaat omistavat Pohjola Sairaalan. Myös uusien sairaaloiden huippulaitteet ja kalustus ovat suurelta osin suomalaisten yritysten suunnittelemia ja valmistamia.

Pohjola Sairaalan suomalaisuus alkaa siitä, kun asiakas astuu aulaan Koneen valmistamista liukuovista. Toipuminen leikkauksen jälkeen käynnistyy Sastamalassa valmistetussa heräämön sängyssä.

– Mietimme kotimaisuutta jokaisessa hankinnassa. OP Ryhmän on isona yhteiskunnallisena toimijana kannettava vastuunsa myös Suomen työllisyydestä, hankintapäällikkö Ville Pynnönen Pohjola Terveydestä painottaa.

Uuden sairaalan varustaminen maksaa muutamia miljoonia euroja. Hankinnoilla on siten merkitystä yritysten kyvylle työllistää.

– Suomessa tehdään hienoja innovaatioita sairaalalaitteiden osalta. Esimerkiksi mikrobiologisen puhtauden hallinnassa suomalaiset yritykset ovat maailman kärkeä. Haluamme olla jatkossakin suomalaisten huippuyritysten kumppanina uusien innovaatioiden kehittämisessä ja käyttöön ottamisessa.

Pynnönen on viimeksi vastannut elokuun lopussa avattavan Kuopion Pohjola Sairaalan laitteisto- ja kalustehankinnoista.

– Kuopion sairaalassa olemme saaneet nostettua kotimaisuusastetta entisestään.

Leikkaussaleissa suomalaista osaamista

Sastamalalainen perheyritys Lojer toimittaa Pohjola Sairaaloille leikkaustasoja, hoito- ja tutkimuspöytiä, heräämön sänkyjä ja tarvikevaunuja. Uusimpien leikkaussalien rakentamisesta on vastannut kolmen suomalaisen terveydenhuoltoalan yrityksen yhteenliittymä, Inoroom. Siinä ovat mukana Halton, Hermetel ja Merivaara.

Työ-, potilas- ja liinavaatteissa on panostettu uusiin, antibakteerisiin innovaatioihin. Siksi tekstiilien toimittajaksi ja huoltajaksi on valittu suomalainen Medanta. Turvallisuuden lisäksi työ- ja potilasvaatteet ovat myös kivan näköisiä ja tuntuisia. Toimistokalusteet Pohjola Sairaalalle toimittaa suomalainen Martela.

Oulun Pohjola Sairaalan yksikönpäällikkö Soila Pajula-Mattila kehuu suomalaista osaamista terveysteknologiassa.

- Laadukkaiden hoitolaitteiden avulla potilaan vaivan diagnosointi ja hoitaminen tapahtuvat nopeasti ja tarkasti.

Pajula-Mattilan mielestä suomalaisuus näkyy laitteiden lisäksi toimintakulttuurissa.

– Olemme todella ylpeitä juuristamme, suomalaisuudestamme ja myös paikallisuudestamme. Oulussakin työllistämme yli 40 terveydenhuoltoalan huippuammattilaista.

– Teemme työmme aina mahdollisimman hyvin, asiakasta ystävällisesti ja hänen omalla kielellään palvellen. Haluamme ylittää asiakkaiden odotukset jokaisella käyntikerralla. Työllämme on merkitys, ihmisen lisäksi myös yhteiskunnalle, Pajula-Mattila iloitsee.

Pohjola Sairaala työllistää koko Suomessa jo viisisataa terveydenhoidon ammattilaista. Sairaalalla on oikeus käyttää toiminnassaan suomalaisen työn Avainlippu-tunnusta.

Pohjola Sairaaloita on jo kolme: Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Elokuun lopussa avautuu neljäs suomalainen sairaala Kuopioon. Turun sairaalakin on jo rakenteilla. Käytä omaa Pohjola Sairaalaasi ja tue tätäkin kautta suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointia.

Teksti: Markku Pulkkinen


Lue lisää