Turun Pohjola Sairaala aukeaa tänään 7.5

Pohjola Sairaala avasi Turkuun täyden palvelun sairaalan ja lääkärikeskuksen maanantaina 7.5. Kupittaalla sijaitseva Pohjola Sairaala tarjoaa ensivaiheessa yleis- ja erikoislääkäreiden vastaanotot sekä leikkaustoimintaa. Sen erityinen vahvuus on ortopedia- ja traumatologiaosaaminen.

Turun Pohjola Sairaalasta löytyy yleislääkäreiden ja erikoislääkäreiden palveluiden lisäksi tapaturmapäivystys, kolme leikkaussalia, laboratorio ja laajat kuvantamisen mahdollisuudet. Asiakkaita auttavat myös fysioterapeutit ja muut terveydenhuollon ammattilaiset.

- Tehokkaan hoitopolkumme ansioista pystymme tarjoamaan asiakkaillemme viipymättä oikea-aikaista ja oikeanlaista hoitoa. Kun tähän yhdistetään tehokas ja perusteellinen kuntoutuminen, asiakkaamme toipuvat nopeammin takaisin normaaliin arkeensa ja saavat enemmän terveitä päiviä. Tutkitusti Pohjola Sairaalassa hoidettujen tapaturmapotilaiden sairauslomat lyhenivät keskimäärin 13 vuorokautta, kertoo OPn terveys- ja hyvinvointiliiketoiminta-alueen johtaja Samuli Saarni.

Pohjola Sairaalaan ovat tervetulleita kaikenikäiset asiakkaat lapsista eläkeläisiin. Kaikki palvelut tarjotaan niin eri vakuutusyhtiöiden asiakkaille kuin ilman vakuutusta saapuville. Pohjola Sairaalassa on OP Vakuutuksen korvauspalvelu, jossa OP Vakuutuksen asiakkaat voivat hoitaa korvausasiansa välittömästi hoitokäynnin yhteydessä.

- Huippuammattilaisemme auttavat asiakkaita niin tapaturmissa, sairauksissa kuin pienemmissäkin vammoissa. Alkuvaiheessa Pohjola Sairaalassa työskentelee noin 40 terveydenhuollon ammattilaista. Uudet tilamme on rakennettu ylivertaisen asiakaskokemuksen ehdoilla ja kaikki nopeaa toipumista edistävät asiat löytyvät saman katon alta, Turun Pohjola Sairaalan yksikönpäällikkö Heidi Liikkanen kuvailee.

Turun Pohjola Sairaalan 4000 neliössä on 40 vastaanottohuonetta, 3 leikkaussalia heräämöineen, magneetti-, röntgen- ja kartiokeilakuvantamislaitteet, monipuolinen laboratorio sekä kuntosali, joka on asiakkaiden käytössä.

Turun Pohjola Sairaalan avautumisen myötä Pohjola Terveyden sairaalaverkosto valmistuu. Muut sairaalat löytyvät Helsingistä, Tampereelta, Oulusta ja Kuopiosta. Vuonna 2018 Pohjola Terveys avaa ensimmäiset lääkärikeskukset Lappeenrantaan ja Poriin. Tavoitteena on avata noin 20 lääkärikeskusta eri puolille Suomea. Kasvun ja entistä monipuolisemman toiminnan myötä kaikki Pohjola Sairaalan palvelut ja toimipisteet eri puolilla Suomea tunnistaa yhtenäisestä Pohjola Sairaalna brändistä.

Lisätietoja:
Samuli Saarni, terveys- ja hyvinvointiliiketoiminta-alueen johtaja, OP Ryhmä
Heidi Liikkanen, yksikönpäällikkö, Turun Pohjola Terveys

Haastattelupyynnöt:
OP Ryhmän viestintä, viestinta@op.fi, p. 050 523 9904

Pohjola Terveys Oy on OP Ryhmän omistama terveyden ja hyvinvoinnin toimija, jonka toimintaa ohjaavat hoidon vaikuttavuus ja ylivertainen asiakaskokemus. Pohjola Terveyden valtakunnalliseen verkostoon kuuluvat viisi sairaalaa sekä lääkärikeskusta Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Turussa. Nykyinen verkosto täydentyy lääkärikeskuksilla, joista ensimmäiset aukeavat syksyllä 2018 Lappeenrantaan ja Poriin. Palvelut kattavat lääkäripalvelut yleislääkäreistä erikoislääkäreihin, digitaalisen neuvontaan ja kattaviin työterveyden palveluihin. Pohjola Terveydessä työskentelee yli 500 työntekijää ja ammatinharjoittajaa. www.pohjolaterveys.fi

Teksti: Anna Inget, Kuva: Petri Mask


Lue lisää