Turun Pohjola Sairaala avataan keväällä 2018

Kupittaan juna-aseman viereen avataan ensi keväänä Pohjola Sairaala. Työt aloitettiin alkukesästä 2016 ja rakennustöissä on nyt päästy harjannostajaisvaiheeseen. Avajaisia vietetään näillä näkymin toukokuussa.

– Hienoa, että olemme aikataulussa ja rakennustyöt ovat sujuneet hyvin. Sairaalan toiminnan kannalta on erittäin tärkeää, että rakennusjälki on laadukasta ja että tilat tukevat asiakkaan hoitoketjua. Hoidon laatu, loistava asiakaskokemus ja hoitoketjun nopeus ovat meille kaiken keskiössä ja tilatkin on suunniteltu ja rakennettu tämä näkökulma huomioiden, kertoo OPn Terveys- ja hyvinvointiliiketoiminnan johtaja Samuli Saarni.

Pohjola Sairaalan toiminnan ydin on lyhyt hoitoketju. Hoito alkaa välittömästi ja kaikki palvelut saa saman katon alta. Tällä hetkellä Pohjola Sairaaloissa on noin 20 päivää keskimääräistä lyhyempi hoitoketju ja asiakkaan suositteluhalukkuutta mittaava NPS (Net Promoter Score) on 96, kun maksimi on 100.

Avautuvasta Pohjola Sairaalasta löydät eri alojen lääkäreiden vastaanottopalvelut. Erityisesti panostetaan tapaturmapotilaiden hoitoon päivystyksestä työhön paluuseen asti. Sairaalassa on vastaanottopalveluiden lisäksi päiväkirurgian ja kuvantamisen yksikkö sekä laboratoriopalvelut, työterveyshuolto ja kuntosali.

Pohjola Sairaalan kuvantamislaitteet ovat tekniikaltaan ja mukavuudeltaan huippuluokkaa

– Pyrimme tekemään kuvantamishetkestä asiakkaalle mahdollisimman miellyttävän. Esimerkiksi magneettikuvalaitteen putki on normaalia laajempi, jolloin laitteessa on mukavampi olla. Tilan valaistusta voi muuttaa ja kuulokkeisiin saa mielimusiikkiaan, kertoo Saarni.

Turun sairaalan myötä Pohjola Sairaalan verkosto valmistuu

Turun lisäksi Pohjola Sairaala toimii jo neljällä muulla paikkakunnalla: Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa. Sairaalaverkosto valmistuu Turun sairaalan myötä. Yliopistosairaalapaikkakunnille keskitettyjen, riittävän suurten sairaaloiden avulla saavutetaan paras mahdollinen laatu.

Pohjola Sairaala on avoinna kaikille

– Toivotamme kaikki varsinaissuomalaiset asiakkaiksemme. Keväällä järjestetään yleisölle myös avoimet ovet, jolloin sairaalaan voi tulla tutustumaan jo ennen sen aukeamista, sanoo Saarni.

Sairaalassa on arkisin myös OP Vakuutuksen korvauspalvelu, joten OPn vakuutusasiakkaat saavat korvauspäätöksen heti.

Vaikka Pohjola Sairaalaan ja OP Vakuutuksen yhteistyö on sujuvaa ja saumatonta, eivät asiakkaan potilastiedot siirry koskaan sairaalalta OPn liiketoimintayksiköihin. Potilastietoja ei siis hyödynnetä millään tavoin esimerkiksi vakuutuspuolella – tästä määrää jo lakikin.

Rekrytoinnit käyntiin loppuvuodesta

Alkuvaiheessa Turun Pohjola Sairaalaan rekrytoidaan noin 60 terveydenhuollon ammattilaista ja haussa on esimerkiksi henkilökuntaa leikkaussalihenkilökuntaa, kuvantamisen ammattilaisia, sairaanhoitajia ja tiimiesimiehiä. Rekrytointi aloitetaan näillä näkymin marraskuussa.

Pohjola Sairaalan kiinteistön tulee olemaan kaikkiaan 8 500 neliötä.

– Kiinteistön alakerrokset ja pinta-alasta reilu puolet tulee Pohjola Sairaalan käyttöön. Yläkertaan rakennetaan toimistokäyttöön soveltuvaa tilaa ja vuokralaisia etsitään parhaillaan, kertoo kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Markku Mäkiaho.

Sairaalan rakennusvaiheen työllistävä vaikutus tulee olemaan jopa 200 henkilötyövuotta, kun mukaan lasketaan myös välilliset vaikutukset. Investointiarvoltaan kiinteistö ilman Pohjola Sairaalan omia laite- ja varusteinvestointeja on noin 35 miljoonaa euroa.

Teksti: Marika Gröhn


Lue lisää