Uusi polvi, kiitos!

Ilmalento sattui elokuisena sunnuntaina. Miettisen viisihenkinen perhe oli rullaluistelemassa kuopiolaisella Lippumäen kentällä. Poika haastoi äidin spurttiin, kuten tapana oli. Vikkelä lätkäjunnu ja entinen kilpatason taitoluistelija starttasivat tasavahvoina samalta viivalta.

- Täydessä vauhdissa poika kaatui. Jarrutin äkkinäisesti ja yritin kääntyä katsomaan, miten pojan kävi, Riitta Miettinen kertaa tilannetta.

Myös Riitta kaatui ja ilmalennossa polvi retkahti rajusti sivulle. Kipu viilsi, mutta huoli pojasta oli suurempi. Poikaa lähdettiin kiireesti viemään Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, ja samana iltana Riittakin kävi päivystyksessä polveaan näyttämässä. Röntgenkuvissa ei nivelvammaa näkynyt, joten potilasta neuvottiin kuulostelemaan viikon verran tilannetta.

- Kipu yltyi. Menin yksityislääkärille seuraavana aamuna. Magneettikuvista nähtiin, että polvi on leikattava.

Juuri samoihin aikoihin Pohjola Sairaala aloitti toimintansa Kuopiossa. OP Vakuutuksen asiakkaana Riitta saikin ohjeen siirtyä Pohjola Sairaalan asiakkaaksi ja maksusitoumuksen jatkohoidosta siellä.

- Tähystysleikkauksessa ortopedi Tommi Kääriäinen rakensi polveen uudet etu- ja takaristisiteet oman jalkani jänteestä. Se meni hienosti, vaikka etukäteen pelotti.

Riitta kotiutui jo leikkauspäivänä. Hän kiittää sairaalan henkilökuntaa huolenpidosta ja ystävällisyydestä. Hoitaja soitteli leikkauksen jälkeisinä päivinä kotiin ja varmisti kipulääkkeen riittävyyden ja haavaommelten tilanteen.

- Myös kaikki korvausasiat ovat hoituneet todella helposti. Onneksi minulla on yrittäjän laajennettu tapaturmavakuutus, jonka otin aikoinaan OP Vakuutuksesta. Se on voimassa myös vapaa-ajalla.

Fysioterapia ja jumppanauhaharjoitteet rytmittävät nyt Riitan kuntoutusta. Liikkua saa, jos ei satu.

Entinen taitoluistelija arvelee oppineensa ottamaan sporttihaasteet jatkossa iän edellyttämällä maltilla. Ja tärkeintä äidille on, että sairaalareissun tehneelle lätkäjunnulle ei lopulta käynyt kuinkaan.

Teksti: Soila Nevalainen, kuva: Jukka-Pekka Korpi-Vartiainen


Lue lisää